Igralec se veseli novega filmskega projekta. Foto: EPA
Igralec se veseli novega filmskega projekta. Foto: EPA

Igralec, ki bo kot Zoro v slovenske kinematografe prišel 27. oktobra, bo namreč novembra sedel na režiserski stol in začel snemati film El Camino de los Ingleses. O
svojih načrtih je Banderas povedal, da je režiranje povsem drugačen izziv kot igranje, snemanja pa se veseli tudi zaradi lokacije, kjer bo potekalo - v njegovi rodni Malagi v Španiji.

Vendar pa je ob tem poudaril, da se je zelo zabaval tudi ob snemanju novih dogodivščin Zora, saj mu je ta lik od nekadaj zelo pri srcu. Pri mehiškemu junaku ga je vedno navduševalo prav prizadevanje za pomoč ljudem.

45-letni igralec, ki ga je v 80. letih prejšnjega stoletja odkril režiser Pedro Almodovar, se bo že drugič preizkusil kot režiser. Prvič je za kamero stopil leta 1999 v filmu Nori dnevi v Alabami, v katerem je nastopila njegova žena Melanie Griffith.

Banderas pa se ne veseli le povratka domov, ampak ga navdušuje tudi snemanje "manjšega" filma, z zgodbo katerega se resnično lahko poveže in na tako lažje izrazi svoje občutke. V filmu bo med drugim zaigrala španska igralka Victoria Abril, preostali del zasedbe pa še ni znan. Film temelji na istiomenskem romanu Antonia Solerja, ki pripoveduje zgodbo o odraščanju najstnice konec 70. let v Malagi.