Sin brooklynskega draguljarja se je prek promotorja glasbenih koncertov povzpel do enega najuspešnejših producentov. Foto: EPA
Sin brooklynskega draguljarja se je prek promotorja glasbenih koncertov povzpel do enega najuspešnejših producentov. Foto: EPA

Weintraub je svojo kariero začel v glasbeni industriji, pozneje pa presedlal na filmsko produkcijo. Več kot 20 let je sodeloval z različnimi glasbeniki, med njimi sta bila tudi Elvis Presley in Frank Sinatra. Po srečanju z režiserjem Robertom Altmanom se je v 70. letih potem preusmeril v filmsko industrijo, sprva je ustanovil svoje produkcijsko podjetje, potem pa se pridružil enemu največjih studiev Warner Bros, poroča BBC.

"V prihajajočih dnevih bo veliko poklonov. Smejali se bomo ob spominu na njegove krasne zgodbe in ploskali njegovim dosežkom," je ob njegovi smrti dejal George Clooney, s katerim sta sodelovala v več filmih. "In v prihodnjih letih bodo njegove zgodbe in dosežki postali še boljši, prav tako kot bi si želel Jerry. Toda ne danes. Danes je umrl naš prijatelj."

Zelo dobra prijatelja sta bila tudi z nekdanjim ameriškim predsednikom Georgeem W. Bushom, ki je ob novici dejal, da je bil Jerry pravi Američan, ki "si je zaslužil svoj uspeh s svojim instinktom, naravnanostjo in izjemno osebnostjo. Imel je strast do življenja. In vseskozi, skozi vzpone in padce v njegovi zelo raznoliki karieri je bilo jasno, kako ljubi šovbiznis."