Leta 2004 je biblično zgodbo o Kristusovem pasijonu z naturalistično govorico na platno prenesel Mel Gibson. Jezusa je igral Jim Caviezel. Foto:
Leta 2004 je biblično zgodbo o Kristusovem pasijonu z naturalistično govorico na platno prenesel Mel Gibson. Jezusa je igral Jim Caviezel. Foto:
Robin Hood
Med najbolj znanimi Reynoldsovimi naslovi je verjetno filmska priredba zgodbe o pogumnemu lokostrelcu, ki je kradel bogatem, da bi dajal revnim, Robinu Hoodu s Kevinom Costnerjem v glavni vlogi.

Po besedah filmskega studia LD Entertainment naj bi bil film nekakšen preplet razpoloženja, ki ga je Ridley Scott ujel v Gladiatorju in kriminalkah.

Velikonočni dogodki skozi oči rimskega centuriona
Režiser filmov, v katerih je v devetdesetih letih svoje spretnosti kazal Kevin Costner (Robin Hood - princ tatov in Potopljeni svet), bo snemal zgodbo, ki se dogaja v 40 dneh po Jezusovem vstajenju skozi oči rimskega centuriona. Temu namreč Poncij Pilat naroči, da razišče govorice o vstajenju Mesije in najde njegovo izginulo telo. Na svojem detektivskem pohodu se poti glavnega protagonista prepletejo z zgodbami apostolov ter drugih zgodovinskih in bibličnih oseb.
Nad filmom bedi producent Patrick Aiello, ki ga poznamo po filmih Street Fighter: The Legend of Chun-Li in Ghost Rider: Spirit of Vengeance, pod scenarij pa se podpisuje njegov brat Paul Aiello. Reynoldsovega imena zadnja leta med celovečernimi naslovi ni bilo zaslediti, zato pa se je spet povezal s Costnerjem pri nagrajeni tv-seriji Hatfields & McCoys.