Morgan Freeman za zdaj ni komentiral poročanja televizije CNN, ki je tudi sprožila preiskavo glede obtožb, da je redno spolno nadlegoval ženske okoli sebe. Foto: Reuters
Morgan Freeman za zdaj ni komentiral poročanja televizije CNN, ki je tudi sprožila preiskavo glede obtožb, da je redno spolno nadlegoval ženske okoli sebe. Foto: Reuters
Upokojitev v stilu
Prizor iz filma Upokojitev v stilu, ki so ga snemali v letu 2015, v katerem sta poleg Freemana v osrednjih vlogah igrala še Alan Arkin in Michael Caine. Freemana je spolnega nadlegovanja obtožila tudi produkcijska asistentka na snemanju tega filma. Foto: IMDb

80-letni filmski igralec Morgan Freeman naj bi po poročanju televizije CNN redno spolno nadlegoval ženske okoli sebe, kar je za to medijsko hišo priznalo osem domnevnih žrtev tovrstnega obnašanja, to pa bi naj potrdilo tudi isto število prič.

Zgodba noseče poročevalke CNN-a
Klobčič se je začel odvijati, ko je televizija CNN pred dobrim letom dni sprožila preiskavo, potem ko je Freeman na enem izmed skupinskih intervjujev z novinarji noseči poročevalki CNN-a Chloe Melas dejal, da je "zelo zrela". Ob tem je dodal, da si želi, da bi bil poleg, kar je posneto na kameri. Melasova je potem začela preiskavo in odkrila več žensk, ki so doživele podoben odnos slavnega igralca.

Poskusi dviganja krila na filmskem snemanju
Tako je na primer produkcijska asistentka na snemanju filma Upokojitev v stilu leta 2015 povedala, da jo je Freeman nenehno otipaval, komentiral njeno oblačenje, jo masiral in ji skušal dvigniti krilo. S poskusi dviganja krila je prenehal šele, ko mu je soigralec Alan Arkin dejal, naj neha in se primerno obnaša. V filmu je igral tudi Michael Caine, ki tako kot Arkin nima komentarja.

Skrivanje oblin z ohlapnimi oblačili
Podobno govorijo tudi druge ženske, ki so sodelovale s Freemanom in so se znašle po svoje. Okrog njega so se začele oblačiti v ohlapnejša oblačila, ki niso poudarjala nobene telesne obline, potem jih je menda pustil pri miru.

Igralec se je že javno opravičil
Po najnovejšem poročanju BBC-ja se je Freeman opravičil "vsem, ki so se počutili neudobno ali nespoštovano". Kot je še dejal v izjavi za javnost: "Vsakdo, ki me pozna ali je delal z mano, ve, da nisem nekdo, ki bi namerno užalil ali zavestno povzročal, da bi se kdo počutil neprijetno." Nadalje pa še, da "ni nikoli bil njegov namen", da bi se ženske počutile neprijetno.