Jon Polito (1950-2016) Foto: EPA
Jon Polito (1950-2016) Foto: EPA

V svoji 35-letni karieri je nastopil v več kot sto filmih ter v desetinah televizijskih serij in broadwayskih predstavah. V zgodovino se je najbolj zapisal z vlogami v filmih bratov Joela in Ethana Coena, poleg Velikega Lebowskega še v Millerjevem križišču, Bartonu Finku in Možu, ki ga ni bilo.

Veteranski igralec
Znan je še po filmih The Rocketeer, Vran in Gangsterska enota. Igral je tudi v filmih, ki so jih režirali Tom Hanks, Clint Eastwood in Tim Burton. Med njegovimi televizijskimi vlogami je bila najbolj izstopajoča v seriji Seinfeld, v kateri je igral najemodajalca Sylvia, nastopil je tudi v več delih serije Homicide: Life on the Street.

Polito je bil istospolno usmerjen in od leta 2000 do svoje smrti poročen z Darrylom Armbrusterjem, ki je prav tako igralec.

Novico o igralčevi smrti je na svojem profilu na Facebooku sporočil njegov prijatelj in filmski režiser John McNaughton, in sicer z besedami: "Jon je bil rojeni igralec, zelo ga bo pogrešala množica njegovih prijateljev in oboževalcev, njegova družina in seveda njegov dolgoletni partner Darryl Armbruster, ki mu sporočam svoje sožalje. Počivaj v miru, stara sablja," je zapisal McNaughton. Novico je potrdila tudi Politova družina.

V Philadelphii rojeni Jon Polito je umrl 1. septembra v Kaliforniji za posledicami raka v starosti 65 let.