Med vrhunci festivala so predvajali Splav meduze Karpa Godine, ki je goste festivala v tudi nagovoril. Foto: Bobo
Med vrhunci festivala so predvajali Splav meduze Karpa Godine, ki je goste festivala v tudi nagovoril. Foto: Bobo

Režiser je kot gost tudi nagovoril festivalsko občinstvo, prav tako direktor Slovenske kinoteke Ivan Nedoh, ki je orisal delovanje Slovenske kinoteke od njenega nastanka do danes.
Nadrealistična pripoved Splav meduze, ki jo je Godina posnel leta 1980, slika vzdušje iz 20. let prejšnjega stoletja. Sledi učiteljicama Kristini in Lilijani, ki sta izgubljeni sredi širine vojvodinske pokrajine. Prva je Slovenka, druga je Srbkinja, obe pa sanjata o novem življenju v velikem mestu.
Program festivala slovenskega filma Sunny Sides predstavlja zaključni prikaz krajših filmov slovenskih režiserjev Godine, Mirka Groblerja, Maka Sajka, Matjaža Klopčiča, Jožeta Pogačnika, Davorina Marca, Jureta Pervanje in Maria Uršiča.
Festival slovenskega filma sodi v sklop dogodkov, ki v Budimpešti potekajo v sklopu projekta Slovenski september. Drugi večji dogodek v sklopu projekta bo panel o arhitektu Jožetu Plečniku, ki bo potekal 24. in 25. septembra. Do konca septembra je v budimpeški galeriji Mucsarnok na ogled tudi razstava sodobne slovenske umetnosti Mojstri in učitelji, tradicija in kontinuiteta v slovenskem slikarstvu.