Martin Scorsese je leta 2006 prejel oskarja za režijo Dvojne igre (The Departed). Filma o zasedbi The Ramones pa naj bi se lotil, ko konča svoj trenutni film v nastajanju, naslovljen Silence. Foto: EPA
Martin Scorsese je leta 2006 prejel oskarja za režijo Dvojne igre (The Departed). Filma o zasedbi The Ramones pa naj bi se lotil, ko konča svoj trenutni film v nastajanju, naslovljen Silence. Foto: EPA
Tommy Ramone
Bobnar Tommy Ramone, s pravim imenom Erdélyi Tamás, se je kot zadnji član zasedbe poslovil 11. julija letos. Foto: EPA

Oskarjevec Scorsese velja za idealno izbiro za ta projekt iz dveh razlogov. Prvi je, da bo filmsko dogajanje najverjetneje postavljeno v sredino sedemdesetih let prejšnjega stoletja, drugi pa je njegova velika naklonjenost glasbi.

Scorsesejeva zgodnja filma Ulice Zla iz leta 1973 in Taksist iz leta 1976 se osredotočata ravno na razvpito in pogosto neizprosno stran New Yorka, iz kakršne so izšli The Ramones in si začeli utirati pot do slave.

Vendar je po poročanju tujih medijev filmski projekt še povsem v povojih, o čemer priča tudi dejstvo, da še ni niti znano, kdo bo poskrbel za scenarij. In tudi Scorsese se filmu ne bo posvetil, dokler ne dokonča svojega trenutnega projekta - filma Silence (Tišina), katerega premiera je tudi napovedana za leto 2016.

Joey, Johnny, Dee Dee in Tommy so nase opozorili že s prvim albumom
Po besedah Jeffa Jampola, ki skrbi za zapuščino tega legendarnega kvarteta, bodo obletnico objave prvega albuma počastili z njegovo ponovno izdajo. "Zbrali so se v letu 1974, začeli nastopati, bili so majhna lokalna zasedba, vendar pa je svet postal nanje pozoren, ko so izdali svojo prvo ploščo leta 1976. In to je leto, ki ga praznujemo," je še dodal.

Bobnar Tommy, ki je bil zadnji še živeči član zasedbe, je umrl letos julija. Pevec Joey se je poslovil leta 2001, basist Dee Dee leto pozneje, kitarist Johnny pa 2004.

Poleg Scorsesejevega igranega filma med večjimi prihajajočimi projekti, posvečenimi tej zasedbi, izpostavljajo še dokumentarni film, gledališko predstavo in knjigo.