Singel Feel It in Your Guts bo prišel na trg v omejeni nakladi tisoč ročno oštevilčenih vinilnih plošč, mogoč pa bo tudi digitalni prenos. Foto: Joyful Noise Recordings
Singel Feel It in Your Guts bo prišel na trg v omejeni nakladi tisoč ročno oštevilčenih vinilnih plošč, mogoč pa bo tudi digitalni prenos. Foto: Joyful Noise Recordings
Thurston Moore
Thurston Moore je večino življenja prebil v New Yorku, kjer je leta 1981 ustanovil Sonic Youth. Foto: Kino Šiška

Njuna stvaritev bo izšla pri založbi Joyful Noise, napovedujejo pa jo kot "akustično skladbo na 12-strunski kitari z drobci Sandersovih govorov".

Singel bo prišel na trg v omejeni nakladi tisoč ročno oštevilčenih vinilnih plošč, mogoč bo tudi digitalni prenos. Brezplačno pa bo na voljo vsakomur, ki bo neposredno prispeval denar za Sandersovo kampanjo, ob čemer založba priporoča znesek 27 dolarjev.

Ekonomska neenakost, socialna pravičnost in človekove pravice
Drobci Sandersovih govorov naj bi se dotikali tem, kot so ekonomska neenakost, socialna pravičnost in človekove pravice. Pri založbi so pojasnili, da so bili naklonjeni temu, da podprejo Sandersovo kampanjo, ob čemer so izrazili mnenje, da je najbolje, da za ta namen uporabijo svoje kuratorske sposobnosti.

Povezovalna vloga založbe
Kot neodvisna založba njihovega profila imajo po lastnih besedah to srečo, da so imeli od nekdaj opravka s širokim naborom neverjetnih glasbenikov, vključno s Thurstonom Moorom. "Zato smo se odločili, da ga vprašamo. In bili smo navdušeni, da je bil v nekaj minutah po predstavitvi ideje Thurston pripravljen za sodelovanje."

Naslednji korak pa je bil, da so za ta projekt morali pridobiti še predsedniškega kandidata. "K sreči eden izmed naših zaposlenih prijateljuje z dobrimi ljudje Berniejeve kampanje in tako smo se obrnili nanje," poroča Guardian.

Tudi ti so se odzvali v roku približno enega tedna in sporočili, da je njihov kandidat naklonjen temu sodelovanju. "Neverjetni ljudje Berniejeve kampanje so tesno sodelovali z nami, da je to noro sodelovanje postalo realnost."