Majda Sepe je v slovensko glasbeno zakladnico prispevala nekaj velikih uspešnic. Foto: RTV SLO
Majda Sepe je v slovensko glasbeno zakladnico prispevala nekaj velikih uspešnic. Foto: RTV SLO
Elda Viler
Elda Viler je nastopala že z Majdo Sepe, poje pa tudi v njen spomin. Foto: RTV SLO

Pesmi, kot so Šuštarski most, Med iskrenimi ljudmi in Ribič me je ujel, so v Križankah poustvarili Elda Viler, Alenka Godec, Nuša Derenda, Darja Švajger, Vita Mavrič, Irena Vrčkovnik, Oto Pestner, Lado Leskovar, Anžej Dežan in skrivni gost. Njihovo petje sta spremljala godalni orkester Simfonika in Big Band RTV Slovenija, ki sta ga vodila Mojmir Sepe in Lojze Krajnčan. Koncert, ki sta ga povezovala Bernarda Žarn in Jure Longyka, je bilo mogoče v neposrednem prenosu spremljati tudi na 1. programu Radia Slovenija in na Radiu Maribor.

Mojmir Sepe, ki je glasbenikom narekoval izvedbo, je za svojo ženo napisal številne pesmi, Sepetova pa je tako kot drugi veliki pevci zlatega obdobja slovenske popevke pogosto sodelovala tudi z Juretom Robežnikom in Bojanom Adamičem.

Spretna krmarka med zahtevnimi zvrstmi in popevkami
Njena pevska kariera se je začela že zgodaj, saj je petje študirala na Srednji glasbeni šoli v Ljubljani, že pri 19 letih pa je z Ljubljanskim jazz ansamblom nastopila v Parizu. Štiri leta pozneje je Sepetova nastopila na prvem festivalu džeza na Bledu, džez pa je bil ob šansonu tudi glasbena zvrst, ki jo je zelo rada prepevala. Ob tem pa je uspela s popevkami na svojo stran dobiti tudi manj zahtevno glasbeno občinstvo, ki ga je večkrat navdušila tudi na Slovenski popevki.