Manca Izmajlova je z možem Benjaminom, ki se podpisuje pod večino priredb skladb na programu, zbrala najlepše slovenske pesmi, ki so se ohranile skozi stoletja. Med njimi bodo narodne in ponarodele pesmi, samospevi in Avsenikove skladbe. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin
Manca Izmajlova je z možem Benjaminom, ki se podpisuje pod večino priredb skladb na programu, zbrala najlepše slovenske pesmi, ki so se ohranile skozi stoletja. Med njimi bodo narodne in ponarodele pesmi, samospevi in Avsenikove skladbe. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin
Manca Izmajlova
Koncert z naslovom Pesmi mojih krajev glasbenika posvečata 25-letnici samostojnosti Slovenije. Foto: BoBo

Pod naslovom Pesmi mojih krajev sta zbrala nekaj najlepših slovenskih narodnih, ponarodelih in Avsenikovih pesmi, ki jih bosta v novih priredbah predstavila na sobotnem koncertu v ljubljanskih Križankah.

Plošča Pesmi mojih krajev prinaša izbor slovenskih pesmi, ki do zdaj še nikoli niso zazvenele z orkestrom, čeprav zaznamujejo Slovenijo in njen narod vse od 19. stoletja. Glasbenika jih oživljata na novo in jih v novih priredbah prinašata v 21. stoletje. Avtor projekta je violinist Benjamin Izmajlov, ki je zadnja leta v različnih projektih nabiral znanje in izkušnje tudi kot skladatelj.

Pri uresničevanju novega albuma sta združila moči s 140 glasbeniki - Ruskim državnim simfoničnim orkestrom kinematografije, Komornim zborom Ave, Otroškim pevskim zborom OŠ Žirovnica ter solisti Primožem Fleischmanom (sopran saksofon) in Klemnom Smolejem (kitara). Album so posneli največji strokovnjaki v moskovskih studiih MOSFILM, ki se ponašajo z eno najbolj vrhunskih tehničnih oprem na svetu.

Album postreže s petnajstimi pesmimi - večino priredb je pripravil Benjamin Izmajlov, po eno novo priredbo pa so prispevali še Slavko Avsenik ml., Sašo Fajon in Patrik Greblo. Med pesmimi, ki jih bodo poslušalci našli na novem albumu, so Lipa zelenela je, Ipavčeva Domovini, Kernjakova Rož, Podjuna, Zila; pa tudi znamenita Avsenikova Zvezde na nebu žare. Album je pod okriljem založbe Družina izšel na začetku meseca, v živo pa bo skladbam prvič mogoče prisluhniti v soboto, 10. septembra, ob 20.30 v sklopu Festivala Ljubljana v ljubljanskih Križankah.

KAKO DO VSTOPNICE IN ZGOŠČENKE?
Ob tej priložnosti podarjamo zgoščenko Pesmi mojih krajev in dve vstopnici za sobotni koncert.

Na elektronski naslov mmc-kultura@rtvslo.si nam do petka, 9. septembra, do 12.00 pošljite naslova dveh albumov, ki ju je Manca Izmajlova predstavila v letih 2007 in 2008 ter z njima osvojila ne le srca slovenskega občinstva, temveč dosegla tudi platinasto naklado. Ne pozabite pripisati kontaktnih podatkov.




Udeleženec s sodelovanjem v nagradni igri soglaša, da organizator zbira in hrani zbrane osebne podatke za namene, za katere so bili pridobljeni. Udeleženec v nagradni igri oz. njegov skrbnik ali zakoniti zastopnik lahko od organizatorja kadar koli zahteva pregled, dopolnitev, popravo ali izbris svojih osebnih podatkov oziroma trajno ali začasno prenehanje obdelave svojih osebnih podatkov, skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 86/2004 in nasl.; ZVOP-1). Sodelujoči to stori na elektronski naslov mmc-kultura@rtvslo.si ali pisno na naslov organizatorja. Najpozneje v roku 15 dni po prejemu sporočila bo organizator preprečil uporabo osebnih podatkov udeleženca, o čemer ga bo v nadaljnjih petih dneh z elektronskim sporočilom ali po pošti tudi obvestil. Organizator se zavezuje, da bo s posredovanimi podatki upravljal v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 86/2004 in nasl.; ZVOP-1), prav tako pa podatkov ne bo posredoval neupravičeni tretji osebi ali jih kakor koli drugače zlorabljal. Dokumentacijo v zvezi z nagrajencem bo organizator hranil skladno z ZVOP-1.