Tudi v letošnji sezoni bo na odrih Metropolitanske opere nastopila Anna Netrebko. Foto: EPA
Tudi v letošnji sezoni bo na odrih Metropolitanske opere nastopila Anna Netrebko. Foto: EPA

V novi sezoni, ki jo bo 5. oktobra uvedla opera Petra Iljiča Čajkovskega Jevgenij Onjegin, bodo v neposrednem prenosu prikazali skupno deset oper. Pri Metropolitanski operi bodo v neposrednem prenosu ponudili štiri nove produkcije, tudi komično opero Falstaff Giuseppeja Verdija, ki jo bo dirigiral eden vodilnih dirigentov in glasbeni direktor newyorške Metropolitanske opere James Levine.

Pod Levinovo dirigentsko taktirko bodo v prvem neposrednem prenosu 26. aprila izvedli tudi Mozartovo delo Cosi fan tutte, sezono pa bodo sklenili 10. maja z Rossinijevo opero La Cenerentola.

Neposredni prenosi iz Metropolitanske opere, ki ima skoraj 130-letno tradicijo in je ena najbolj znanih opernih hiš na svetu, so do zdaj vstopili v 1.900 dvoran v 64 državah sveta.

Nad projektom The Met: Live in HD v Sloveniji bedi Hiša idej, ki je v sezoni 2012/2013 v dvorani SNG Maribor pripravila 12 prenosov predstav iz Metropolitanske opere. Občinstvo si je med drugim lahko ogledalo prenos opere Ljubezenski napoj Gaetana Donizettija in Otella Giuseppeja Verdija.