Komisije so z najvišjo mogočo oceno 100 točk nagradile kar tri flavtistke. Foto: BoBo
Komisije so z najvišjo mogočo oceno 100 točk nagradile kar tri flavtistke. Foto: BoBo

Sklepni koncert v Glasbeni šoli Postojna bo v sredo, na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani v četrtek, v Kazinski dvorani SNG Maribor pa v petek.

Na tekmovanju, ki je potekalo na sedmih glasbenih šolah, v Postojni, Cerknici, Kopru, Tolminu, Novi Gorici, Idriji in Cerknem, je sodelovalo 570 solistov in 142 kandidatov v komornih skupinah v disciplinah klavir, petje, kljunasta flavta, flavta, klarinet, oboa, fagot, saksofon, diatonična harmonika, komorne skupine s trobili in komorne skupine - džez, piše na spletni strani tekmovanja Temsig.

Mlade glasbenike je ocenjevalo 12 komisij, sestavljenih iz domačih in tujih priznanih glasbenikov in pedagogov. Komisije so z najvišjo mogočo oceno 100 točk nagradile sedem tekmovalcev solistov in tri komorne skupine. To so flavtistke Anamarija Lajh iz Zasebne glasbene šole v samostanu Sv. Petra in Pavla Ptuj, Meta Pirc iz ljubljanskega Konservatorija za glasbo in balet (KGB) in Dorotea Senica iz Mozarteuma Salzburg.

Pri kljunasti flavti sta bili z najvišjimi točkami ocenjeni Marjana Jocif iz ljubljanskega KGB-ja in Una Košir z Akademije za glasbo Ljubljana, kot klarinetist Gaber Avsec iz Glasbene šole Kranj, kot fagotistka pa Martina Miniussi iz Glasbenega centra Edgar Willems Ljubljana. Pri komornih skupinah s trobili so najvišjo mogočo oceno dosegli Trobilni kvintet Glasbene šole Krško, Matjaž Kaučič, Slide Zone trombone quartet iz mariborskega KGB-ja in zasebni Škofic trio pri džezovskih komornih skupinah.