Japonski zbor je navdušil nabito polno dvorano kulturnega doma v Ljutomeru. Foto: RTV SLO
Japonski zbor je navdušil nabito polno dvorano kulturnega doma v Ljutomeru. Foto: RTV SLO
Znameniti japonski zbor Ritsuyu-kai v Sloveniji

Nekaj manj kot 70 pevcev zbora Ritsuyu-kai je k nam priopotovalo z Dunaja, vodil pa ga bo asistent obolelega dirigenta svetovnega slovesa Fumiakija Kuriyame. Zbor je v bistvu prava zborovska organizacija, šola, ki jo sestavlja 15 različnih zborovskih sestavov. Iz vseh zborov na podlagi avdicij izbrani pevci sestavljajo reprezentativen zbor.

Priznani japonski zbor je prišel koncertirat v Slovenijo po zaslugi Ljubljanske vokalne akademije, ki je pred kratkim na zborovskem tekovanju v Arezzu osvojila glavno nagrado v evropskem merilu.

Eden največjih svetovnih zborov
Mitja Kovač iz omenjene akademije je ob tem poudaril, da je to eden največjih svetovnih zborov, ki ima koncerte po vsem svetu, in si štejejo v čast, da so jih lahko uspeli povabiti v Slovenijo.

Vokalna akademija je sicer gostovanje zbora pripravila v sodelovanju z ljutomerskim komornim zborom Orfej, ki letos slavi 20 let obstoja in je podobno kakovostne zasedbe že pripeljal v Ljutomer, saj so gostili zbore tudi iz Indonezije in Kanade.

Tokijski zbor je med drugim že osvojil veliko nagrado Evrope, sodelovali pa so tudi na 4. svetovnem zborovskem simpoziju v avstralskem Sydneyju.

Znameniti japonski zbor Ritsuyu-kai v Sloveniji