Je bila romanca med Hermiono in Ronom dovolj trdna, da bosta živela srečna do konca svojih dni? Foto: Kolosej
Je bila romanca med Hermiono in Ronom dovolj trdna, da bosta živela srečna do konca svojih dni? Foto: Kolosej
Harry Potter
Ali pa je bila kemija s Harryjem močnejša? Foto: Kolosej
Harry Potter
Pogumna trojica Bradavičarke. Foto: Kolosej

Razlogi za zvezo med Hermiono in Ronom niso imeli dosti opraviti z literaturo in kredibilnostjo likov, pravi pisateljica, ampak je šlo bolj za zvestobo zgodbi, kakršno si je zamislila na samem začetku. Danes ji distanca omogoča, da razume to poglavje knjižne serije drugače, je 48-letna Rowlingova dejala v pogovoru za revijo Wonderland. "Za tak razvoj zgodbe sem se odločila iz povsem osebnih razlogov, ki niso imeli ničesar opraviti s kredibilnostjo. Bom s tem prizadela bralce? Upam, da ne," je bila iskrena v pogovoru, ki ga je s pisateljico opravila "filmska Hermiona" Emma Watson.

Odziv 23-letne igralke je bil daleč od presenečenega. "Mislim, da se nekateri oboževalci s tem strinjajo in se tudi sprašujejo, ali bi jo Ron zares lahko osrečil." Kot so se po predhodni objavi odlomkov intervjuja razpisali britanski mediji, je Rowlingova napovedala konec zveze Rona in Hermione, prav tako bi se po njeni oceni gotovo morala zateči k zakonski svetovalki.
Družabna omrežja in bloge so preplavili odzivi oboževalcev, ki se delijo na tiste, ki držijo s Harryjem in tiste, ki prisegajo na Ronovo Hermiono. "Hvala, Jo, da si uničila desetletje tega, kar sem imela za najlepši, najbolj brezpogojen in čist odnos, ki lahko med dvema obstaja ... prosim, Jo, ne spreminjaj svojega lastnega kanona, saj je popoln, kakršen je," je na spletni strani oboževalcev The Leaky Cauldron zapisala ena izmed pretresenih bralk.
"Imeli smo prav"
Diametralno nasprotne volje so zagovorniki Hermione in Harryja, Harmonijevci pravijo, da so končno dobili potrditev, na katero so čakali. Z besedami zagrizene oboževalke: "Po 13 letih ukvarjanja s tem s****** je avtorica sama spregovorila in priznala, da ni imela pav in da se nismo motili, ko smo 'poparčkali' Harryja in Hermiono ... Za to gre. Za potrditev. Zdaj vemo, da ne glede na to, kako so se končali knjige in filmi, smo je**** imeli prav."
Nekaj bralcev pisateljici svetuje, naj "raztrga zadnji dve knjigi in ju napiše na novo, eden pa zagotovljeno uspešnico, nadaljevanje z naslovom Harry Potter in umazana, a neizogibna ločitev.