Pharrell Williams je zadovoljen, da mu bo sodelovanje z založbo omogočilo nadaljevati dialog z otroki na nov način:
Pharrell Williams je zadovoljen, da mu bo sodelovanje z založbo omogočilo nadaljevati dialog z otroki na nov način: "Vsi smo zavezani k spodbujanju radovednosti mladih umov z domišljijo in ustvarjalnim duhom," je povedal glasbenik in oče šestletnega dečka. Foto: EPA

"To je začetek neverjetnega sodelovanja z eno izmed najbolj talentiranih in priljubljenih ameriških zvezd," je ob novici povedal direktor Penguina za mlade bralce Don Weisberg. Poudaril je, da glasbenik prinaša pomembno in navdihujoče sporočilo, kako biti takšen, kot si, in najboljši, kot si lahko. S knjižnimi izdajami bodo omogočili širiti to sporočilo najmlajšim po vsem svetu.
Williams je ob tem izpostavil spoštovanje do mladih oboževalcev njegove skladbe Happy. Zadovoljen je, da mu bo sodelovanje z založbo omogočilo nadaljevati dialog z otroki na nov način. "Vsi smo zavezani k spodbujanju radovednosti mladih umov z domišljijo in ustvarjalnim duhom," je dodal.
Preoblikovati "kul" odnos mladih generacij
41-letnega pevca bo to prva otroška knjiga. Za skladbo Happy je prejel dva (od skupno desetih) grammyja, glasba za animirani film Jaz, baraba 2 je bila tudi nominirana za oskarja, hipoma pa je osvojila ves svet in spletni prostor s posnetki iz različnih mest, na katerih so različne generacije prepevale in plesale na Williamsovo skladbo. Založba ga je opisala kot izredno ustvarjalno moč, ki z glasbo, modo in oblikovanjem izraža svoj posebni slog in pomaga preoblikovati "kul" odnos mladih generacij.
Glasbena pozitivna sporočila navdih širijo v slikanicah
Prva slikanica Happy! bo izšla septembra letos, založba pa načrtuje tisk 250 tisoč izvodov. Založba Putnam Penguin se je že prej obrnila k izdaji navdihujočih del grammyjevih nagrajencev. Izdali so denimo otroško knjigo Dolly Parton I Am a Rainbow (Sem mavrica), založniški oddelek za odrasle pa Partonovo Dream More (Sanjaj več), v kateri je pevka bralce spodbujala k več sanjarjenja, učenja in skrbi za druge, nekako v smeri sporočila, da bi bili boljše osebe.