Foto: YouTube
Foto: YouTube

Fiamengo je umrl v 73. letu starosti v Splitu, poroča Slobodna Dalmacija, kjer je bil pesnik zaposlen vse do upokojitve, in sicer v kulturni redakciji.

Delal tudi kot urednik
Rodil se je v Komiži leta 1946, tam odraščal, nato pa vse življenje preživel v Splitu. Leta 1965 je začel objavljati poezijo in članke, med drugim je bil urednik časopisa Vidik in Biblioteke suvremenih pisca.

Julija leta 1993 je dobil nagrado maslinov vijenac na pesniškem dogodku Croatia rediviva na Braču, poleg tega je prejel tudi nagrado porin za življenjsko delo. Pod njegovim imenom je izšlo petnajst pesniških zbirk, sodeloval pa je tudi pri ustvarjanju številnih pesniško-likovnih umetnin.

Petdeset festivalskih nagrad
Ob koncu 70. let preteklega stoletja so začeli uglasbevanje njegove poezije, ob čemer je pesnik postajal vedno bolj prepoznaven obraz dalmatinskih šansonov in klap. Še posebno uspešen je bil na festivalih v Splitu in Omišu, kjer je skupno prejel petdeset nagrad, še poroča Slobodna Dalmacija.

Nadalina, Luce mala in druge pesmi
Največ njegovih pesmi je uglasbil Zdenko Runjić in izvajal Oliver Dragojević. Med najbolj znanimi so Karoca, Ništa nova, Evo mene među moje, Rojena valo, Piva klapa ispo volta, Dubrovačka jesen, A vitar puše, Laku noć Luigi, laku noć Bepina, Sutra će te ponit, Nokturno, Anđele moj, Nadalina, Luce mala, Infiša san u te, Lastavica, Ostavljam te samu in U prolazu.