Namen društva je, da prva asociacija ob imenu Trbovlje ne bo več rudarska preteklost in propadla industrija, temveč visoka tehnologija, robotika, ustvarjalnost in umetnost.

Društvo Trbovlje novomedijsko mesto se s svojimi programi in produkcijo mednarodno povezuje. Sinteza principov, kot so vizualna umetnost, tehnologija, znanost in izobraževanje, so glavni postulati delovanja asociacije, piše na spletnih straneh velenjske galerije.

Trbovlje novomedijsko mesto se naslanja na močno tradicijo tehniške inteligence na eni strani ter kulturne in umetniške avantgarde na drugi strani. Cilj je skozi sintezo tehnologije, znanosti, umetnosti ter gospodarske iniciative doseči preboj na vseh omenjenih področjih ter prebivalcem mesta ponuditi novo identiteto.

Na razstavi se bodo predstavili umetniki Barbara Jazbec, Maša Jazbec, Varvara & Mar, Žan Rajšek, Zoran Poznič, Tomo Križnar, Bojana Pivk Križnar, Cesar Escudero Andaluz, Martin Nadal, Kaja Čop, Snaša Klančar, Tanja Hanžič, Katja Sovre, Žan Garantini in mreža raziskovalnih centrov na presečišču umetnosti, znanosti in tehnologije Ruk.

Odprtje razstave je napovedano za 22. april ob 19. uri.