Moukarzel je v ospredje postavil to, kaj za neko družbo pomeni pojav nečesa nerazložljivega, nekega skrajnega dogodka, kako se družba na to odzove. Foto: Nejc Saje/SMG
Moukarzel je v ospredje postavil to, kaj za neko družbo pomeni pojav nečesa nerazložljivega, nekega skrajnega dogodka, kako se družba na to odzove. Foto: Nejc Saje/SMG

"Spoštovani potniki! Dobrodošli na poletu družbe Air Mladinsko, članice združenja kulturne mašinerije Mestne občine Ljubljana in Ministrstva za kulturo, proti Fargu. Na poti do Farga bomo preleteli Alpe, Pariz, London in Burren, potem pa bomo nadaljevali čez Atlantski ocean," so ustvarjalci zapisali v vabilu na predstavo.

Pograjc postavlja na oder epizodo Busha Moukarzela (delo je napisal posebej za SMG) v prevodu Barbare Skubic, v predstavo pa je vključil tudi besedila, ki so jih napisali igralci. V predstavi nastopajo Željko Hrs kot vodja letalske družbe, Janja Majzelj je preiskovalka, Damjana Černe je terapevtka, Boris Kos čistilec, Primož Bezjak se predstavlja kot pilot, nastopajo pa še Klara Kastelec (stevardesa), Vito Weis (stevard), Ivan Peternelj (slovenski preiskovalec) in Uroš Kaurin (Irec, ki morda je, morda pa ni preiskovalec).

Človeški faktor bodo v Mladinskem uprizorili v sredo, 18. januarja, in četrtek, 19. januarja, ob 19.00. Podeljujemo po dve vstopnici za vsako od predstav. Da bi se uvrstili v žreb, nam do torka, 17. januarja, ob 14.00, na mmc-kultura@rtvslo.si pošljite pravilen odgovor na nagradno vprašanje: Kje živi in dela Bush Moukarzel? Pripišite še, kateri datum bi vam bolj ustrezal za obisk gledališča.


Udeleženec s sodelovanjem v nagradni igri soglaša, da organizator zbira in hrani zbrane osebne podatke za namene, za katere so bili pridobljeni. Udeleženec v nagradni igri oz. njegov skrbnik ali zakoniti zastopnik lahko od organizatorja kadar koli zahteva pregled, dopolnitev, popravo ali izbris svojih osebnih podatkov oziroma trajno ali začasno prenehanje obdelave svojih osebnih podatkov, skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 86/2004 in nasl.; ZVOP-1). Sodelujoči to stori na elektronski naslovmmc-nagrade@rtvslo.si ali pisno na naslov organizatorja. Najpozneje v roku 15 dni po prejemu sporočila bo organizator preprečil uporabo osebnih podatkov udeleženca, o čemer ga bo v nadaljnjih petih dneh z elektronskim sporočilom ali po pošti tudi obvestil. Organizator se zavezuje, da bo posredovane podatke upravljal v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 86/2004 in nasl.; ZVOP-1), prav tako pa podatkov ne bo posredoval neupravičeni tretji osebi ali jih kakor koli drugače zlorabljal. Dokumentacijo v zvezi z nagrajencem bo organizator hranil skladno z ZVOP-1.