Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Minister Cigler Kralj je že septembra z županom Mlekužem in Bojanom Stantetom, direktorjem Doma upokojencev Nova Gorica, ki je prevzel upravljanje novega doma, podpisal tripartitni sporazum, kar je bil prvi konkretni korak k izgradnji novega doma. Začetki projekta izgradnje doma sicer segajo že več kot desetletje v preteklost, v zadnjih dveh letih pa je občina zagotovila zemljišča in dobila možnost financiranja gradnje s strani države ter že lani spomladi pridobila tudi gradbeno dovoljenje.

"To je že vidni uspeh našega vlaganja v celovito oskrbo starejših v preteklih dveh letih," je ob robu današnjega dogodka povedal minister Cigler Kralj. Po njegovih besedah so za vlaganje v infrastrukturo in gradnjo novih, sodobnih domov uporabili vse možne vire.

"Lahko rečem, da je Bovec ena izmed 108 trenutno odprtih naložb po vsej Sloveniji, vrednost projekta je ocenjena na 6,1 milijona evra, od tega bomo dobrih pet milijonov evrov prispevali iz državnega proračuna, dober milijon evrov pa bo prispevala Občina Bovec. Tu vidim sinergijo potrebe lokalnega okolja in prispevek ter prepoznanje z državnega nivoja," je še dodal.

Mlekuž je povedal, da je to eden najlepših dni v njegovem županovanju. "Tolikokrat smo se zaradi različnih naravnih nesreč že izselili iz naših domov in ne želimo se izseliti iz tega kraja tudi takrat, ko nam bo pešal korak," je dodal. Izrazil je upanje, da bo projekt čim prej končan.

Prvi naslednji korak pri gradnji novega doma je objava razpisa za izvajalca. "Upam, da bomo dobili pravega izvajalca in verjamem, da bomo čez dve leti lahko prerezali trak in odprli prostore v novem domu starejših občanov," je zaključi bovški župan.