Ljubljanskim taksistom se obeta konkurenca. Foto: BoBo
Ljubljanskim taksistom se obeta konkurenca. Foto: BoBo

Cammeo naj bi septembra na ljubljanske ulice pripeljal 100 vozil na plin; prevoz bo mogoče naročiti prek mobilne aplikacije, potekal pa bo kot pri običajnih taksijih s taksimetrom.

Direktor Cammea Slovenija Denis Vresk je poudaril, da želijo delovati po zakonu, zato bodo imeli vozniki ustrezne licence, bodo pa tudi uniformirani. Cen prevozov še ne razkrivajo, so pa poudarili, da bo delo dobilo 200 ljudi. Vresk je ob tem dejal, da morajo biti vsi vozniki Slovenci, ki poznajo Ljubljano in slovenski jezik.

Ljubljanski taksisti niso navdušeni
Konkurenca ne navdušuje ljubljanskih taksistov, ki že lep čas pogrešajo ureditev razmer. Predsednik taksističnega društva Ljubljana Tomo Žmavc meni, da so v ozadju spet drugi interesi. "Taksistov je v Ljubljani že tako preveč, cene pa so že tako nizke, da jih konkurenca ne more znižati." Vresk pa se ne strinja s tem, da je trg zasičen, temveč meni, da je za dobro storitev in kakovostnega prevoznika vedno prostor.

Neuradno naj bi Cammeo, ki je v lasti Vladimirja Minovskega, v zagon podjetja v Ljubljani vložil od tri do pet milijonov evrov. Po Ljubljani načrtujejo širitev tudi v Maribor, Celje, Koper in Kranj.

Ljubljanski taksisti bodo dobili hrvaško konkurenco
Ljubljanski taksisti bodo dobili hrvaško konkurenco