Takole Nipa išče natakarja. Foto: Uradna stran
Takole Nipa išče natakarja. Foto: Uradna stran
Nipa išče natakarja z zelo specifičnimi znanji

Po spletu je zaokrožil nenavaden razpis Nipa za svetovalca poslovodstva prek javnega razpisa, je za TV Slovenija poročala Ana Bučar. Rok za prijavo je zgolj tri dni, razpis pa je najverjetneje namenjen točno določeni osebi, neuradno za Mirana Ferka, vodjo športnega turizma v ŠC-ju Pohorje.
Poslovodstvo namreč išče svetovalca med natakarji s četrto stopnjo izobrazbe z zaželeno licenco športnih organizacij Fifa in Uefa. Ob specifičnih pogojih v oči bode tudi vsaj zahtevana nizka izobrazba.
Podjetje Nipa res ni javno podjetje, je pa v večinski lasti Mestne občine Maribor, kjer pa so se od tega razpisa že distancirali. Da so pogoji minimalni tudi zato, da bi se nanj lahko prijavili zdajšnji zaposleni ŠC-ja Pohorje, pa pisno odgovarja tudi direktor Nipa. Podjetje naj bi, če bo podpisana pogodba z Družbo za upravljanje terjatev bank prevzelo tudi Športni center Pohorje. A prav mogoče je, da se to ne bo zgodilo, Nipa pa bo vseeno imela na plačilni listi svetovalca, zaposlenega za nedoločen čas.

Nipa išče natakarja z zelo specifičnimi znanji