Foto: Televizija Slovenija/Miloš Batistuta
Foto: Televizija Slovenija/Miloš Batistuta

Kot je povedal bovški župan Valter Mlekuž, je ponudbo za javno-zasebno partnerstvo dobil tik pred prvomajskimi prazniki. Po njegovih besedah gre za resno ponudbo, a podrobnosti o vlagateljih, s katerimi bi sodelovali tako občina kot država, ne razkriva zaradi zaveze molčečnosti.

Poudaril je, da je trenutno na potezi država oziroma pristojni ministrstvi, ki bi po njegovih besedah morali organizirati skupni sestanek, na katerem bi lahko dorekli podrobnosti in našli ustrezno rešitev.

Več podrobnosti glede Kanina Mlekuž pričakuje tudi na torkovi seji sveta severne Primorske razvojne regije, na katero prihaja ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek. Čeprav imajo na dnevnem redu seje predvsem cestno in železniško infrastrukturo, Mlekuž vztraja, da bodo morali spregovoriti tudi o Kaninu.

Država se zaveda, da Kanin potrebuje nov zagon

Podpredsednik vlade Arčon je ob nedavnem delovnem obisku v Novi Gorici novinarjem povedal, da se država zaveda, da Kanin potrebuje nov zagon. Kot je dodal, sta na mizi dve možnosti, javno-zasebno partnerstvo ali prenos infrastrukture na državo, ki nato lahko v infrastrukturo investira in jo da v upravljanje.

Arčon je še povedal, da na ministrstvu za infrastrukturo trenutno poteka analiza možnosti, ki bi morala do konca pomladi oziroma začetka poletja priti do usmeritve, katera od omenjenih možnosti je primernejša.

Tudi Mlekuž poudarja, da si kakršne koli rešitve želijo čim prej. Veseli ga, da se država zaveda pomena smučišča, na katerem je trenutno sicer še več kot dva metra snega.

Smučišče Kanin je od lanske jeseni zaprto, saj krožna kabinska žičnica nima uporabnega dovoljenja, za novo pa Občina Bovec kot lastnica nima denarja. Občina sicer pri življenju ohranja upraviteljico smučišča, družbo Sončni Kanin, tako da lahko zaposleni skrbijo za naprave na vrhu smučišča. Na zadnji seji so morali podjetje tudi dokapitalizirati.