Rajić je dobil odpoved. Foto: RTV SLO
Rajić je dobil odpoved. Foto: RTV SLO

Direktor mestne uprave Marko Žula pravi, da se je za ta korak odločil zaradi Rajićevega nadlegovanja ene izmed uslužbenk in groženj njemu osebno. Incident se je po besedah Žule zgodil konec avgusta, ko ga je na pomoč poklicala ena izmed uslužbenk mestne uprave, ker naj bi Rajić kričal nanjo. Nato naj bi Rajić začel kričati tudi na Žulo in s silo vrgel dokumente na mizo. Rajić naj bi se umiril šele po posredovanju varnostnikov.

"Odločil sem se za izredno odpoved in prijavo kaznivega dejanja. To vidim kot edino možnost, da rešim to situacijo. Delo med nama je namreč praktično onemogočeno," je še povedal Žula.

Rajić: To je laž
Rajić, ki je v mariborski mestni upravi zaposlen od leta 1990, vodja sindikata pa je od leta 2004, pravi, da so navedbe Žule laž: "Niti en sam stavek v sklepu o izredni odpovedi pogodbe o zaposlitvi ne drži. Niti pod razno ne bi storil in tudi nisem storil ničesar takega."

Pojasnil je, da je v pisarno omenjene uslužbenke šel, ko je zahteval sestanek z njo zaradi ukinitve dostopa do poročil o medijskih objavah enemu izmed uslužbencev in po večdnevnem čakanju ni dobil odgovora. Kot je dejal, je nastopil mirno, a ga je nagnala iz pisarne in poklicala Žulo. "Ni vprašal, v čem je problem, ampak se je samo drl," je dogodek opisal Rajić. "Povedal sem mu, da javna uprava ni prostor, iz katerega bi kogar koli naganjali." "Ko ga je k odhodu prijazno pozvala varnostnica, pa je odšel," je pojasnil.

"Nikakor nisem govoril s povišanim tonom ali delal sunkovitih gibov, ki bi lahko vzbujali občutke strahu. V življenju nisem nikoli dvignil roke nad nikomer," je še dodal. Zdaj bo uporabil vsa pravna sredstva, sporen pa se mu zdi tudi postopek odpovedi, saj je bil o odpovedi obveščen v času dopusta in brez pravice do ugovora.

Rajić je po nastopu mandata župana Fištravca spomladi lani deloval v ožji županovi ekipi kot svetovalec za sistemska in organizacijska vprašanja, a je pozneje to ekipo zapustil in se preselil na urad za šport. Ko so se pojavili očitki in preiskava Fištravca zaradi sklepanja podjemnih pogodb, je bil Rajić eden njegovih večjih kritikov.