Kakšna bo usoda smučišča na Pohorju, zdaj še ni znano. Foto: BoBo
Kakšna bo usoda smučišča na Pohorju, zdaj še ni znano. Foto: BoBo

Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) in mariborska občina se namreč tudi danes nista uspeli dogovoriti za sklenitev najemne pogodbe za infrastrukturo Športnega centra (ŠC) Pohorje, s katero je želela občina zagotoviti del denarja za plače v tem podjetju.

Nekaj več kot 100 zaposlenih namreč še vedno čaka na izplačilo večjega dela aprilske in celotne majske plače. Zaposleni so zaradi neizplačila plač sicer želeli sprožiti stečaj že pretekli teden, a so zaradi pozivov mariborske občine s tem počakali.

Vzpostavili so tudi stavkovni odbor, ki je na pošto že odnesel napoved četrtkove stavke. "V ponedeljek gremo v predlog za stečaj. Mogoče se bodo v soboto in nedeljo še kaj dogovorili, zato nam to ne bo treba," je za medije po sestanku povedal zaposlenih Janko Breznik.

DUTB ni želel dati gostinskega in hotelskega dela
Da bi rešila podjetje pred stečajem, je želela občina vzeti v najem infrastrukturo ŠC-ja Pohorje. Za aro, ki naj bi jo nakazala takoj po podpisu najemne pogodbe, je namenila 280.000 evrov, s čimer bi lahko v podjetju takoj poplačali del manjkajočih plač zaposlenih.

A se občina z DUTB-jem ni mogla dogovoriti glede pogojev najema. Po besedah direktorja mestne uprave Marka Žule je DUTB želel iz najemne pogodbe izključiti gostinsko-nastanitvene zmogljivosti ŠC-ja Pohorje, kar za občino ni sprejemljivo, saj v teh zmogljivostih dela dobršen del zaposlenih in ker predstavljajo bistveni del poslovanja ŠC Pohorje.

ŠC Pohorje očitno na poti v stečaj
ŠC Pohorje očitno na poti v stečaj