Tudi ponovno štetje glasov Verbiču ni prineslo zmage. Foto: BoBo
Tudi ponovno štetje glasov Verbiču ni prineslo zmage. Foto: BoBo

Postojnska občinska volilna komisija je po ponovnem štetju glasovnic potrdila, da je bil za novega župana izvoljen Igor Marentič, ki je zmagal z dvema glasovoma prednosti.

Predsednica komisije Mateja Geržina je pojasnila, da so bile na štirih voliščih ugotovljene kršitve, Marentič pa je zmagal z dvema glasovoma prednosti. "Marentič je dobil 3.319 glasov volivcev, Verbič pa 3.317," je še dodala.

Geržina je pojasnila, da je komisija ugotovila štiri kršitve, ki pa niso vplivale na izid postopka, zaradi katerega bi bilo treba razveljaviti in ponoviti volitve. Na enem od volišč je komisija ugotovila napačno štetje glasov, na drugem je bila ena glasovnica neveljavna in ne veljavna, kot je bilo sprva priznano, na tretjem volišču je bila oddana ena glasovnica manj, kot je bilo volivcev, na četrtem pa ena več, je kršitve pojasnila Geržina.

Zahtevo za ponovno štetje glasovnic, en glas razlike, so zaradi tesnega izida vložili v volilnem štabu dosedanjega župana Postojne Jerneja Verbiča. Občinska volilna komisija se je nato v sredo odločila, da zahtevi ugodi in ponovno pregleda glasovnice na vseh 30 voliščih.