Mumificiran in fosiliziran posmrtni ostanek
Mumificiran in fosiliziran posmrtni ostanek "vesoljca"? Presodite sami. Foto: Reuters

Jaime Maussan, novinar in samooklicali ufolog, je razpravo o obstoju zunajzemeljskih bitij v mehiškem kongresu "popestril" z dokaznim gradivom – v dvorano je dal pripeljati s steklom pokrita zabojnika z "mumificiranimi in fosiliziranimi posmrtnimi ostanki dveh vesoljskih bitij", ki naj bi bili stari več kot 1000 let in naj bi jih leta 2017 odkrili v Cuscu v Peruju.

Maussan, sicer znan po svojih teorijah, povezanih z življenjem na drugih planetih, je nato pričal, da gre za pristna primerka, ki "nista del naše zemeljske evolucije", ter dodal, da je to potrdila tudi laboratorijska analiza. Po poročanju Euronewsa je zatrdil, da je vzorce analiziral laboratorij, ki deluje v okviru mehiške Nacionalne avtonomne univerze – ta velja za eno najbolj cenjenih raziskovalnih ustanov v Latinski Ameriki. Maussan je ob tem navedel, da so znanstveniki uspeli celo izolirati DNK bitij, vendar ga še niso povsem razvozlati, so pa z radiokarbonskim testiranjem potrdili, da sta trupli stari vsaj tisoč let.

"Ali sta bila res vesoljca ali ne, ne vemo zagotovo, bili pa sta inteligentni bitji in živeli sta med nami," je po poročanju mehiških medijev dejal po pričanju.

Kot poročajo ameriški mediji, je videz obeh "vesoljcev" zelo spominjal na siceršnje filmske podobe bitij iz vesolja – humanoida sta imela podolgovato glavo, z majhnimi očmi in po tri prste na vsaki roki, močne, a lahke kosti in nista imela zob. Številni skeptiki so se ob tem čudili, kako je mogoče, da sta ostanka obenem "fosilizirana" in prekrita s peskom, marsikdo pa je o pristnosti podvomil tudi zaradi humanoidne podobe, ki je bila, kot omenjeno, skoraj filmska.

Primerka je dal Maussan pred poslance pripeljati, da bi jih spodbudil h glasovanju za zakon, ki med drugim priznava obstoj zunajzemeljskih bitij na Zemlji. Foto: Reuters
Primerka je dal Maussan pred poslance pripeljati, da bi jih spodbudil h glasovanju za zakon, ki med drugim priznava obstoj zunajzemeljskih bitij na Zemlji. Foto: Reuters

V okviru zaslišanja so politikom pokazali tudi domnevne rentgenske posnetke primerkov, Maussan pa je razložil, da se na njih vidi, da ima eden izmed njih v svoji notranjosti "jajca z zarodki". Obe bitji naj bi imeli tudi več kovinskih vsadkov, izdelanih iz zlitine kadmija in osmija, kar naj bi po Maussanovih trditvah dokazovalo, da sta iz vesolja, saj je osmij na Zemlji zelo redka kamnina in v Zemljini skorji prisotna zgolj v sledeh.

Nekaj verodostojnosti je Maussanovim trditvam dodala prisotnost peščice uglednih znanstvenikov in strokovnjakov za vesolje, predstavitev pa je prišel poslušat tudi nekdanji ameriški pilot in inženir za vesoljsko tehnologijo Ryan Graves, prek videopovezave pa se je v raztpravo vključil tudi profesor astrofizike na univerzi Harvard Avi Loeb, ki je mehiško vlado pozval, naj v imenu znanosti dovoli natančnejšo analizo ostankov svetovni znanstveni skupnosti.

Graves se tudi sam julija znašel v podobni vlogi kot Maussan, ko je pred odborom ameriškega kongresa pričal v sklopu preiskave glede trditev Davida Gruscha, ki je ameriško vlado obtožil, da skrivoma zbira in preučuje najdena vesoljska plovila nezemeljskega izvira, kar so pristojni pozneje odločno zanikali. Graves je namreč leta 2019 v intervjuju za New York Times razkril, da je v času svojega službovanja (bil je ameriški vojaški pilot) na radarju "skoraj vsak dan" opazil neznane oz. nepojasnljive anomalije, o čemer je nato tudi pričal na omenjenem zaslišanju.

Koliko resnice je v Maussanovih trditvah, da gre pri najdbi za edinstvena primerka nezemeljskega izvora, je sicer težko oceniti, je pa samooklicani strokovnjak svoje trditve podal pod prisego, kar pomeni, da ga lahko v primeru, če se izkažejo za neresnične, kazensko preganjajo. V preteklosti se je sicer že izkazalo, da njegove najdbe niso najbolj verodostojne. Leta 2015 je tako v Peruju "odkril" mumijo, za katero je trdil, da je vesoljska, a se je pozneje izkazalo, da je šlo za posmrtne ostanke otroka.