Takrat smo bolj pozorni tudi na ponudbe klimatskih naprav, ki pa se razlikujejo po ceni, načinu montaže ali vgradnje ter tudi posameznih lastnostih. Daikin klime v svoji široki ponudbi klimatskih naprav ponujajo takšne, ki ustrezajo različnim bivalnim ali delovnim okoljem.

Tipi klimatskih naprav

Najbolj razširjen tip klimatskih naprav v Slovenji so stenske klimatske naprave, poznamo pa še samostoječe, kanalske, talne, prilagodljive in kasetne. Stenske klimatske naprave so montirane približno sedem centimetrov pod strop in z njimi ohlajamo ali ogrevamo manjše prostore. Takšne naprave imajo običajno tudi zunanjo enoto. Kasetne in kanalske klimatske naprave so primerne za vgradnjo v tako imenovane Armstrong strope, ki so spuščeni in so značilni za poslovne prostore. Prav tako jih sestavlja zunanja in notranja enota. Talne klimatske naprave so po videzu in načinu montaže podobne klasičnim radiatorjem in zasedajo prostor na steni ob tleh. Daikin klime različnih modelov ponujajo vse kar potrebujete za svoje udobje.

Več funkcijska klima

Za najbolj zahtevne uporabnike, ki poleg uravnavanja temperature iščejo pri klimatski napravi tudi popolno udobje, so primerne več funkcijske klime. Nov sistem Daikin Ururu Sarara ponuja edinstveno kombinacijo vlaženja, razvlaževanja, prezračevanja in prečiščevanja ter nudi v bivalnih ali delovnih prostorih udobje, kot si ga želite. Sistem Ururu Sarara ne ponuja le možnosti hlajenja poleti, ampak zagotavlja tudi zelo učinkovito ogrevanje med hladnimi zimami. Klimatska naprava omogoča še vlaženje brez ločenega dovoda vode, razvlaževanje brez nepotrebnega hlajenja, svež zrak tudi pri zaprtih oknih in vedno čist zrak brez alergenov.

Foto: Airabela
Foto: Airabela

Nizek vpliv na okolje

Pri nakupu klimatskih naprave vedno več uporabnikov zanima tudi energetska učinkovitosti in vplivu na okolje. Novi sistem Ururu Sarara združuje učinkovitejše hladilno sredstvo s petimi tehnikami obdelave zraka v celovito rešitev za zagotavljanje udobja z izredno nizkim vplivom na okolje ter zelo nizko porabo energije. Novo hladilno sredstvo R32 (difluorometan) za razliko od običajnega hladilnega sredstva R-410A mogoča recikliranje, kar zagotavlja kar 68 odstotkov manjši vpliv na okolje, če ga merimo v obliki potencialnega toplogrednega učinka. V kombinaciji z Daikin naprednimi tehnologijami tako zagotavlja večjo energetsko učinkovitost, manjši vpliv na okolje in tudi manjšo porabo električne energije.

Foto: Airabela
Foto: Airabela

Merila za energetsko učinkovitost

Direktiva o okolju prijazni zasnovi sistematično dviguje minimalne zahteve za vpliv na okolje, ob tem pa je spremenjena tudi metoda merjenja učinkovitosti, tako da bolje odraža resnične vsakodnevne pogoje. Nova ocena sezonske učinkovitosti daje bistveno natančnejšo sliko o dejanski pričakovani energetski učinkovitosti skozi celotno sezono ogrevanja ali hlajenja.