Foto: /Inotherm
Foto: /Inotherm

Popoln vhod ni tisti, ki slepo sledi trendom, temveč tisti, ki elegantno zaokroža slog pročelja, hkrati pa izžareva edinstven slog stanovalcev in se ne “tepe” s svojo okolico. Možnosti je torej veliko, da pa se boste nekoliko lažje odločili, se sprehodimo med tistimi priljubljenejšimi …

Aluminij: material tisočerih slogov

Alu vhodna vrata so vse popularnejša izbira na stanovanjskih objektih, in to zasluženo: so konstrukcijsko stabilna, mogoče jih je odlično zvočno ter toplotno izolirati, hkrati pa samo krilo ob kakovostnem lakiranju zahteva manj vzdrževanja kot pri lesenih vratih. In kar je še pomembneje: aluminij je preprosto oblikovati, zato si je alu vrata mogoče omisliti v nešteto slogih.

Kateri so glavni, so nam zaupali strokovnjaki z ribniškega podjetja Inotherm, ki že tretje desetletje izdeluje vrhunska aluminijasta vhodna vrata, poznana in cenjena po vsej Evropi in širše. Podjetje se ponaša z nazivom največjega proizvajalca alu vhodnih vrat na stari celini, kljub temu pa vsak model izdelajo ročno, v slovenskih obratih ter povsem po željah naročnika.

Klasika je večna

Preproste linije, najpogosteje odete v belo, sivo ali črno ter obogatene z zasteklitvijo in podolgovatim ročajem: dobrodošli v svetu klasike! Tiste, ki imajo radi pristno domačno atmosfero, bo zaneslo v nekoliko mehkejše linije, obenem pa se jim tudi ob izbiri aluminija ne bo treba odpovedati izgledu lesa in s tem pristni naravni toplini.

Pri Inothermu lahko namreč s posebnim postopkom poustvarijo izgled lesa na aluminijastem krilu. Takšnih vhodnih vrat s prostim očesom skorajda ni mogoče ločiti od lesenih, jih je pa neprimerno lažje čistiti ter ohranjati njihov prvotni sijaj. Lesni dekor je na voljo v več vzorcih in barvnih odtenkih, tako da se lahko prilagodi vsakemu slogu in okusu.

Foto: Inotherm
Foto: Inotherm

Manj linij, več sloga …

Minimalizem je sinonim sodobne elegance, svobode in izbranega okusa, zato ni presenečenje, da si vztrajno utira pot v naše domove. Izčiščene poteze in nevpadljive barve ponazarjajo preprostost bivanja, ki se odlično spaja z mnogimi arhitekturnimi koncepti. Ljubitelji minimalističnega sloga pri izbiri pogosto zaobidejo celo steklo, tisti drznejši pa si radi izberejo en sam element na vratnem krilu, ki zbudi nekoliko več pozornosti, denimo ročaj v nekoliko vpadljivejšem barvnem odtenku.

V barvno paleto minimalističnih klasik je trdno vpeta bela, njeno sodobnejšo alternativo pa denimo predstavlja grafitno siva. Tudi minimalističnim vratom se odlično poda lesni dekor ali vzorec bakra, betona, granita

Foto: Inotherm
Foto: Inotherm

Rustikalno ni iz mode

Mehke linije, ujete v prijetne pastelne barve in obogatene z zaobljenimi stekli, prinašajo romantičen pridih in že na daleč izražajo toplo dobrodošlico. Posebej se podajo nekoliko starejšim objektom, kot so klasične kmečke domačije.

Pri Inothermu poudarjajo, da rustikalna alu vrata čudovito dopolnijo tradicionalen izgled objekta, hkrati pa olajšajo vzdrževanje in poskrbijo za dolga leta prvovrstne izolacije, brezkompromisne zaščite in brezhibnega delovanja.

Foto: Inotherm
Foto: Inotherm

Tako, kot vam je všeč!

Črna, siva, bela ali v čisto posebnem odtenku, z velikim držalom ali kljuko, s steklom ali brez: pri Inothermu poudarjajo, da so vsaka vhodna vrata posebna, saj pripovedujejo edinstveno zgodbo in izžarevajo edinstven slog lastnika objekta. Prav zato njihov obrat v Prigorici ne pozna serijske proizvodnje. Vsaka alu vrata so namreč popolnoma prilagojena željam naročnika, pri čemer Ribničani s svojimi naprednimi rešitvami tlakujejo pot novemu trendu: spletni konfiguraciji.

Četudi je nakup novih vhodnih vrat investicija, ki še vedno terja ogled v živo, je prve korake na poti k popolnemu vhodu danes mogoče narediti kar iz domačega naslanjača. Inothermov konfigurator vhodnih vrat namreč omogoča popolno personalizacijo vratnega krila v skladu z željami in potrebami kupca. Ta lahko določi dimenzije, način odpiranja, izbere popolnoma edinstveno barvo ali dekor, zasteklitev in držala, obenem pa lahko izbere tudi raven protivlomne zaščite ali svoj novi vhod opremi z najnaprednejšim pametnim sistemom odpiranja Inosmart.

Osnova za konfiguracijo je lahko kateri koli izmed več kot 400 modelov vhodnih vrat, konfiguracijo pa je mogoče opraviti tako na računalniku kot tudi na tablici ali pametnem telefonu. Vrata, ki jih uporabnik ustvari, je mogoče deliti, konfiguracija pa se lahko tudi shrani, da z njo nadaljujemo kasneje. In kar je najpomembnejše: uporaba konfiguratorja je najhitrejša pot do informativne ponudbe. Uporabnik ustvari svoj sanjski vhod, zanj odda povpraševanje, Inothermovi strokovnjaki pa se odzovejo v manj kot 24 urah.

Foto: Inotherm
Foto: Inotherm