Ste si želeli ogledati tekmo na televiziji, pa ste se prav v trenutku, ko je napetost največja, znašli nekje drugje, tam, kjer televizije ni? Ali pa ste se hoteli odpraviti v kino, da bi si privoščili malo zabave, vendar si niste mogli utrgati dovolj časa, da bi si privoščili pot do kina in domov? Morda pa bi si radi pred spanjem ogledali novi del svoje priljubljene serije, a v spalnici nimate televizorja, dnevna soba pa je zasedena, ker drugi člani družine želijo gledati oddajo, ki poteka v živo? Odgovor je pregibni telefon tretje generacije Samsung Galaxy Z Fold3. Res je, da ste si zabavne vsebine na telefonih ogledovali že prej, a je Galaxy Z Fold3, ko gre za gledanje zabavnih vsebin, najboljša možna rešitev, saj ponuja najboljšo sliko na največjem zaslonu.

Galaxy Z Fold3, ki bo na voljo po priporočeni maloprodajni ceni od 1.799,99 evra, ponuja vse, kar ponujajo drugi telefoni, z njim pa dobite še svoj kino. Foto: Samsung GmbH
Galaxy Z Fold3, ki bo na voljo po priporočeni maloprodajni ceni od 1.799,99 evra, ponuja vse, kar ponujajo drugi telefoni, z njim pa dobite še svoj kino. Foto: Samsung GmbH

Govorimo o neprekinjenem 7,6-palčnem Infinity Flex zaslonu, ki ob minimalnem številu slikovnih točk na luknji za kamero ponuja povečano vidno območje, s čimer uporabniki dobijo neprekinjeno platno za svoje najljubše aplikacije. Z novo Eco zaslonsko tehnologijo pa je zaslon tudi za 29 odstotkov svetlejši, čeprav porabi manj energije od svojih predhodnikov, pri tem pa velja omeniti tudi gladko pomikanje in hitro interakcijo naprave s super gladko prilagodljivo frekvenco osveževanja 120 Hz tako na glavnem kot zunanjem zaslonu.

Gledanje vsebin brez držanja v rokah

Foto: Oglasno sporočilo/Samsung GmbH
Foto: Oglasno sporočilo/Samsung GmbH

Vsebine na Galaxy Z Fold3 lahko gledate na celotni površini zaslona, ki tako omogoča resnično poglobljeno izkušnjo, super prosojno steklo Corning® Gorilla® Glass pa skrbi za pravo kinematografsko doživetje, ki ga lahko pospravite v žep. Kino boste z Galaxy Z Fold3 skratka nosili s seboj, vedno pa boste lahko sedeli v prvi vrsti – ko boste gledali film ali športno tekmo.

Pri tem lahko pozabite tudi na utrudljivo držanje telefona v rokah, ko boste gledali dveurni film. Galaxy Z Fold3 lahko postavite tako, da bo pred vami stal kot prava mala televizija, pred vami pa lahko stoji pod vsemi koti med 75 in 115 stopinjami. Edinstvena pregibna oblika to omogoča brez uporabe tripoda, tudi ko je telefon zložen in bi si vsebine ogledovali na prednjem zaslonu. S telefonom Galaxy Z Fold3 lahko tako prostoročno gledate videe, jih snemate in se pogovarjate prek videopovezave, brez držanja telefona pa lahko, medtem ko gledate pripravo jedi v svoji priljubljeni kulinarični oddaji, pripravite tudi svojo kulinarično mojstrovino.

 Foto: Samsung GmbH
Foto: Samsung GmbH

Poleg kinematografske slike tudi kinematografski zvok

Se pa gledalska izkušnja s pregibnim telefonom tretje generacije, s katerim navdušuje Samsung, ne konča pri ogromnem zaslonu. Galaxy Z Fold3 se lahko pohvali s stereo zvočniki ter prostorskim zvokom, ki ga omogoča tehnologija Dolby Atmos. Ta prinaša osupljivo čistost in globino zvoka, slišite pa lahko tudi najmanjše podrobnosti, pa naj gre za zvok mesta v vaši priljubljeni dokumentarni oddaji ali vzklike zmage na športni tekmi. Vedno boste skratka v središču akcije, če si želite še večjo poglobitev v dogajanje, pa si lahko zagotovite tudi slušalke Galaxy Buds2, ki se udobno prilegajo in ves dan omogočajo premijsko kakovost zvoka.

Foto: Samsung GmbH
Foto: Samsung GmbH

Superhiter in zmogljiv

Čeprav je telefon velik, je zaradi svoje pregibne narave lahko tudi pol manjši, v prepognjeni obliki pa še vedno omogoča vse, kar omogočajo običajni, nepregibni telefoni. Samsung pa je s tretjo generacijo izpolnil tudi želje uporabnikov, ki so si pri predhodnikih serije Z želeli nekaj izboljšav. Nadgradil je namreč programsko opremo in s tem omogočil učinkovitejši izkoristek celotnega zaslonskega prostora, kar pomeni večja okna posameznih aplikacij, možno je odpreti več oken hkrati, obenem pa tudi prenašati vsebine med njimi. A tu se seznam odličnosti telefona Galaxy Z Fold3, ki podpira tudi uporabo pisala S Pen, ne konča. Poleg vsega se namreč lahko pohvali s certifikatom za vodoodpornost IPX8 in aluminijastim okvirjem Armor, ki je z 10 odstotkov večjo vzdržljivostjo najmočnejši okvir doslej in notranje dele tečaja ščiti kot najmočnejši ščit, po drugi strani pa je telefon kljub izjemni moči okvirja še vedno neverjetno lahek.

Foto: Samsung GmbH
Foto: Samsung GmbH

Na koncu pa ne smemo pozabiti omeniti niti na neverjetno hitrost telefona, ob kateri lahko pozabite na čakanje. Hiperhitro 5G-omrežje, ki ga podpira, pomeni, da videe lahko delite v trenutku, ko so posneti, nalaganje celotne sezone serije pa je zanj mala malenkost in si sezono v celoti lahko ogledate le nekaj sekund po tem, ko ste začeli nalaganje na svoj telefon.