GAST Celovec – letos znova osvežilno drugačen! Foto:
GAST Celovec – letos znova osvežilno drugačen! Foto:
GAST Celovec se bo od 15. do 17. aprila 2018 znova in že 50. predstavil kot inovativno in tradicionalno mesto izmenjave ter srečanja gostinstva in hotelirstva.
Na sejmu podjetja WEDL bodo partnerska podjetja predstavljala svoje trende in novosti.
Odkrijte tradicionalno kuhinjo avstrijske Koroške, dežele užitkov!
Odpravite se na edinstveno popotovanje v svet raznolikosti okusov.
Tudi letos bodo na ogled vrhunske inovacije za gostinsko in hotelsko industrijo.

čji strokovni sejem za gostinstvo in hotelirstvo v prostoru Alpe-Jadran bo potekal od 15. do 17. aprila 2018. Ob jubileju je obogaten s pestrim obsejemskim dogajanjem in številnimi novostmi. Sočasno s sejmom GAST bosta potekala tudi strokovni vinski sejem INTERVINO in kulinarični sejem trgovske hiše WEDL.

Inovativen, nepogrešljiv in z bogato tradicijo. Te besede najbolje opišejo sejem gastronomije in hotelirstva GAST Celovec, ki letos praznuje svojo 50. obletnico. Organizatorji se veselijo več kot 390 razstavljavcev iz 6 držav. Na ogled bodo vrhunske inovacije za gostinsko in hotelsko industrijo, obiskovalce pa pričakuje tudi raznolik obsejemski program.V nadaljevanju vam predstavljamo nekaj vrhuncev.

NOVO: Cona „e-turizem”

Od socialnih medijev do popotniških in ocenjevalnih portalov - današnji popotnik je s pomočjo spleta o želeni destinaciji odlično obveščen. Številke so jasne: osem od desetih Avstrijcev uporablja splet vsak dan, več kot polovica gostov rezervira počitnice izključno preko spleta. KÄRNTNER MESSEN, organizatorji sejma GAST Celovec, so se tako odločili ustvariti posebno cono, kjer bo v ospredju e-turizem – s ciljem, hotelsko in gostinsko industrijo narediti e-fit za prihodnost.

NOVO: Sejem WEDL prvič v okviru sejma GAST

Trgovska hiša WEDL, pomemben partner vrhunskih koroških hotelov in restavracij, je jubilejni 50. sejem GAST izbrala za lokacijo svoje tradicionalno predstavitve, ki je običajno potekala v Beljaku. Svoje vrhunske proizvode in novosti bo predstavilo okrog 60 partnerskih podjetij.

„Rokodelstvo za užitke“

Na edinstveno potovanje v raznolikost okusov, kulinaričnih specialitet in regionalnih izdelkov bo s temo "Rokodelstvo za užitke" vabila dvorana 4. Klub kuharjev avstrijske Koroške bo ponudil raznolike in nadvse okusne kulinarične dobrote, vrhunski slaščičarji bodo navdušili s svojimi mojstrovinami, najboljši barmani pa presenetili s spektakularnim šovom. Ogledali si boste lahko tudi nove smernice pri pripravi pogrinkov, koktajlov, flambéja itd.

KUHINJA idej

Ob bližajoči se 100. obletnici ustanovitve Republike Avstrije bo pod sloganom "Stoletje užitkov" tradicionalna avstrijska kuhinja na novo interpretirana. Kuharski mojstri Christian Tasotti, Markus Tschemernig, Elisabeth Heiß in Marco Krainer bodo iz prvovrstnih lokalnih sestavin pripravili tradicionalne koroške jedi na nov, presenetljiv in ustvarjalen način. Glaven poudarek bo na kakovostnih ribah, zelenjavi in govejem mesu. Že naziv dogodka „KUHINJA idej“ izpostavlja, da tukaj kreativnost ne bo poznala meja.

Ko zadiši po kavi

Celovec je na stičišču dveh velikih kultur pitja kave – dunajske kavarniške tradicije in italijanske kulture espresso kave. Celovška sejemska družba KÄRNTNER MESSEN v sklopu sejma GAST tako znova organizira Kavni salon (Coffee Lounge), kjer bo predstavljen svet kave, njena raznolikost okusov, priprave in prezentacije, gostje pa bodo seveda povabljeni na postanek ob skodelici te omamno dišeče črne tekočine.

INTERVINO: Žlahtne kapljice iz Avstrije, Italije in Slovenije

„Življenje je prekratko, da bi pili slabo vino“, je dejal že Wolfgang Goethe. Na sejmu INTERVINO, ki bo potekal sočasno s sejmom GAST, bo 80 vinskih kleti predstavilo več kot 1500 izbranih vrst vina. Eden izmed vrhuncev bo vinski bar Koroškega združenja somelierjev, kjer boste lahko poskusili odlična, večkrat odlikovana vina. Vzporedno bo potekala tudi razstava viskijev z več kot 40 različnimi vrstami.

Številke in dejstva

Sejma GAST in INTERVINO bosta potekala od nedelje, 15. aprila, do torka, 17. aprila 2018 na sejemskem razstavišču v Celovcu, vsak dan od 9:00 do 18:00, v torek od 09:00 do 17:00. Več informacij je na voljo na spletni strani in na Facebooku.

Veselimo se vašega obiska!