Na severu in severovzhodu so že možne močnejše nevihte. Foto: BoBo
Na severu in severovzhodu so že možne močnejše nevihte. Foto: BoBo

popoldne in zvečer pa so na severu in severovzhodu že mogoče močnejše nevihte, v petek zjutraj bo izrazito hladna fronta zajela vso Slovenijo.

Čez dan bo temperatura od 26 do 32 stopinj Celzija, popoldne in zvečer lahko na severu in severovzhodu pričakujejo nevihte, ki bodo z močnimi nalivi in sunki vetra v petek zjutraj zajele vso Slovenjo. Krajevno lahko v šestih urah pade tudi več kot 50 litrov dežja na kvadratni meter. Predvsem na obali pričakujejo močne sunke vetra severnih smeri, ki lahko dosežejo 70 do 100 kilometrov na uro. Popoldne se bo dogajanje umirilo.

Ob močnejših nalivih lahko danes popoldne in zvečer predvsem na severu, v drugem delu noči na petek in v petek dopoldne pa tudi v večjem delu države hitro in močno porastejo manjši vodotoki in hudourniki. Ponekod lahko pride do razlivanj. V petek čez dan se bo nadaljevalo povečevanje vodnatosti rek, posamezne reke se lahko razlijejo v manjšem obsegu, so opozorili na Arsu.

V petek popoldan bo dež od severa povsod ponehal in postopoma se bo zjasnilo. Kljub temu se bo občutno ohladilo, saj bodo temperature tudi do deset stopinj nižje kot danes, in sicer od 15 do 21, ob morju do 23 stopinj. Pihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem večinoma šibka do zmerna burja.