"Čas odprtja, to je čas gospodarske recesije, lahko kljub vsemu pokaže delavne, inovativne in marljive posameznike, ki so v časih nizke gospodarske rasti sposobni stopiti korak naprej po poti napredka. Zaradi sposobnosti vodilnih v skupini in podjetju bomo danes v vroči valjarni lahko zagnali to 42 milijonov evrov vredno investicijo," je premierka Alenka Bratušek dejala ob obisku jeseniškega Acronija. Foto: BoBo
Bratuškova simbolično zagnala Acroni

Bratuškova je svoj delovni obisk gorenjske regije začela v podjetju Acroni, kjer je zagnala novo valjavsko ogrodje, v slavnostnem nagovoru pa je povedala, da gre za pomembno naložbo v podjetje, ki ima tudi simbolno vrednost: "Čas odprtja, to je čas gospodarske recesije, lahko kljub vsemu pokaže delavne, inovativne in marljive posameznike, ki so v časih nizke gospodarske rasti sposobni stopiti korak naprej po poti napredka. Zaradi sposobnosti vodilnih v skupini in podjetju bomo danes v vroči valjarni lahko zagnali to 42 milijonov evrov vredno investicijo," je dejala.

Dodala je, da se je treba na takšne primere nasloniti in jih upoštevati kot smerokaz, saj so dokaz, da "recept za uspeh leži pred našim domačim pragom, le zaupati moramo svojim sposobnostim in verjeti, da nas lahko marljivost in delavnost rešita iz zanke recesije".

V Kranju čakajo na ureditev komunalne infrastrukture
Premierka se je nato v Kranju skupaj z ekipo strokovnjakov srečala s predstavniki Mestne občine Kranj, kjer je bila v preteklosti tudi sama mestna svetnica. Osrednja tema pogovora je bil projekt Gorki, ki obsega ureditev komunalne infrastrukture na območju kranjske mestne občine in širše.

"Na vladni strani je bilo jasno povedano, da bo projekt dobil podporo, manjka le še pika na i s strani občine, in sicer zaključek razpisov, ki jih občina pelje. Potem ni več ovir, da se določenih stvari ne bi dalo narediti," je povedala Bratuškova, ki v dobro Kranjčanov upa, da jim bo projekt uspelo izvesti do konca.

Na Gorenjskem sicer v zadnjih dneh najbolj nestrpno pričakujejo odločitev države glede prihodnosti tržiškega Peka, ki pa ga Bratuškova s svojo ekipo ministrov Pozitivne Slovenije danes ni obiskala.

Bratuškova simbolično zagnala Acroni