Sanyu z mamico Dagmar. Foto: Reuters
Sanyu z mamico Dagmar. Foto: Reuters

Mladič žirafe je na svet prišel v nedeljo ob 13.05, njegove mere pa so ob rojstvu znašale 1.52 m, so sporočili iz živalskega vrta.

Dodali so, da sta mamica Dagmar in očka Meru s svojim mladičkom takoj navezala stik, novega prebivalca so lepo sprejele tudi druge žirafe. Sarah Roofe, ki skrbi za žirafe v Chesterju, je povedala, da je imel Sanyu natrpane dni, saj se je privajal na svoje dolge noge, okolico in druge žirafe, a da mu je v veliko pomoč njegova mama Dagmar.

V chesterskem živalskem vrtu so se v zadnjih šestih mesecih razveselili skotitve še drugega mladiča žirafe - po Zahri je prišel Sanyu. Njegovega prihoda pa so se še posebej razveselili, saj je Sanyu prvi moški mladič žirafe v zadnjih nekaj letih, ki se je skotil v chestrskem živalskem vrtu. Pred njim so se v ZOO-ju skotile štiri žirafje samičke.

Zdaj, ko se je Sanyu predstavil, je zanimivo gledati reakcije ljudi, ki ga prvič vidijo. Postal je že ljubljenec obiskovalcev, upamo pa, da bo njegova skotitev pripomogla k dvigu ozaveščenosti o nevarnostih, s katerimi se živalske vrste srečujejo v naravi. "Število rothschildskih žiraf v Afriki se skrb vzbujajoče hitro zmanjšuje zaradi naraščajočega krivolova," je dodala Roofova. Rothschildske žirafe so ogrožena živalska vrsta, v divjini naj bi jih bilo manj kot 1.100, in so še bolj ogrožene kot afriški slon in veliki panda.

Kako je videti ne tako majhen Sanyu (njegovo ime pomeni sreča), si lahko pogledate spodaj.