Predsednica NSi-ja je prepričana, da sta zakona, ki urejata slabo banko in državni holding, dobra. Foto: BoBo
Predsednica NSi-ja je prepričana, da sta zakona, ki urejata slabo banko in državni holding, dobra. Foto: BoBo

"Ničesar ne bomo dosegli, če bomo v ključnih točkah razdeljeni zgolj zaradi političnih ambicij in parcialnih interesov posameznih strank in politikov," je dejala Ljudmila Novak, ki je prepričana, da bi imela referendumska zavrnitev zakonov o slabi banki in državnem holdingu za Slovenijo usodne posledice, zato pobudnike referenduma poziva k prevzemu odgovornosti zanj.

Sicer Novakova meni, da je uvedba slabe banke in državnega holdinga rešitev številnih težav Slovenije. Izpostavila je, da je vlada zakona usklajevala z vsemi parlamentarnimi strankami, zato zdaj obžaluje, da nekatere stranke zakonoma nasprotujejo. Ob tem je dodala, da država ne bo prodajala strateško pomembnih naložb.

V NSi-ju pa podpirajo tudi pokojninsko reformo in reformo trga dela. Pri zadnji Novakova meni, da bi morala biti še ostrejša, saj Slovenija nujno potrebuje fleksibilen trg delovne sile, da bi bili konkurenčni. Toda zaradi usklajevanja s socialnimi partnerji je predlagana reforma po mnenju Novakove precej manj ostra, kot bi bilo treba.