"Mladi smo vedno gonilo sprememb in odprtosti, občine, država in svet potrebujejo naš glas, našo voljo in naš zanos," so Novakove besede povzeli na spletnih straneh stranke. Foto: BoBo

Med ključnimi področji je prvi predsednik podmladka, ki je tudi generalni sekretar Mladinskega sveta Kamnik, največje vladne stranke izpostavil reševanje stanovanjske problematike mladih. Po njegovih besedah se bodo zavzemali tudi za trajnostni razvoj in digitalizacijo. Poleg tega želijo mladim omogočiti enakopravne možnosti za sodelovanje v družbi.

Ustanovnega srečanja se je udeležil tudi predsednik SMC-ja Miro Cerar, ki je dejal, da ustanovitev podmladka predstavlja prelomen trenutek za stranko. "Danes vem, da gledam prihodnost SMC-ja, ki sega daleč naprej. Sem pomirjen, vesel, pa tudi nekoliko vznemirjen. Pričakujem, da nas boste mladi poživili s svojo ustvarjalnostjo, inovativnostjo, idejami, predvsem pa energijo, ki ste jo pokazali," je povedal Cerar.

Mladi SMC je sprejel tudi statut in manifest, v katerem so zapisali, da je njihov cilj družba, kjer bodo generacije mladih živele dostojno, imele možnost pridobiti dobro izobrazbo in bile slišane v družbi.