Predsednik SMC-ja Miro Cerar je z delovanjem stranke v zadnjem letu zadovoljen, a se zaveda, da so pred njo še številni izzivi. Foto: BoBo
Predsednik SMC-ja Miro Cerar je z delovanjem stranke v zadnjem letu zadovoljen, a se zaveda, da so pred njo še številni izzivi. Foto: BoBo
smc miro cerar simona kustec lipicer
Vodja poslanske skupine Simona Kustec Lipicer meni, da so cilji dosegljivi le s sodelovanjem. Foto: BoBo

Predstavniki vodstva SMC-ja so ob prvi obletnici ustanovitve stranke izrazili zadovoljstvo z dosežki v preteklem letu in z rezultati, ki jih v zadnjem času nakazujejo spodbudni gospodarski kazalci. Strinjali so se, da izjemna podpora volivcev na lanskih volitvah zanje predstavlja veliko odgovornost.

Predsednik SMC-ja in premier Miro Cerar se je ozrl na prehojeno pot. Spomnil je na izjemno politično podporo, ki jo je stranka prejela po le mesecu in pol obstanka, in na uspešno oblikovanje in delovanje koalicijske vlade. Cerar ugotavlja, da se je stranka v zadnjem letu do zadostne mere konsolidirala, seveda pa jo čakajo še številni izzivi.

Slovenci smo si prizadejali veliko bolečin
Slovenci smo si po njegovih besedah pred krizo in v času krize prizadejali veliko bolečin, saj smo v marsičem padli na vrednostnem izpitu. Posledica tega pa sta bili finančna in socialna kriza.

V Sloveniji se je resda pojavila takrat, ko jo je oplazila svetovna kriza, vendar pa bi bilo stanje danes že precej boljše, če bi bila država v dobri kondiciji, če bi imela zdravo gospodarstvo in hkrati socialni čut. Tako pa je SMC doletela vloga tiste vodilne stranke, ki naj doseže te cilje, je poudaril Cerar.

Premier je povedal, da si v stranki prizadevajo izpolnjevati zaveze, ki so jih dali, če storijo kakšno napako, pa se zanjo opravičijo in potegnejo ustrezne ukrepe. Kot je poudaril, nikakor ne odstopajo od temeljnih vrednostnih osnov in ciljev. Cilje programa uresničujejo v največji mogoči meri in zato so po njegovem mnenju na pravi poti.

Koprivnikar navdušen nad dosežki stranke
Zaupanje, ki so ga v SMC-ju od volivcev prejeli na zadnjih parlamentarnih volitvah, po besedah vodje poslanske skupine Simone Kustec Lipicer pomeni tudi izjemno odgovornost, ki se je je treba zavedati v vsakem trenutku. Cilji pa so dosegljivi le s povezovanjem in sodelovanjem, je še povedala.

Navdušenje nad dosežki stranke v enem letu je izrazil tudi minister za javno upravo Boris Koprivnikar. Poudarke delovanja SMC-ja Koprivnikar prepoznava v štirih točkah - v želji po normalizaciji države, v zagovarjanju načelu stalnega razvoja, v gospodarnosti in v zavedanju soodvisnosti različnih resorjev.