V primeru nesreč ali drugih izrednih dogodkov lahko zaradi povečanega prometa zelo hitro pride do daljših zastojev. Foto: EPA
V primeru nesreč ali drugih izrednih dogodkov lahko zaradi povečanega prometa zelo hitro pride do daljših zastojev. Foto: EPA

V nekaterih večjih nemških deželah šolske počitnice trajajo do 15. septembra, zato na Darsu še vedno pričakujejo povečan promet proti morju, ker se pa veliko turistov že vrača, pa bo še več prometa od morja proti notranjosti oz. predvsem proti Italiji in Avstriji, opozarjajo.

Osvežene podatke o razmerah na cestah in mejnih prehodih lahko spremljate tukaj.

"Glede na napovedano lepo vreme se bo tudi veliko Slovencev odpravilo na morje za dan, dva ali ves konec tedna. Veliko dnevnega prometa bo v dopoldanskih urah tudi proti drugim turističnim krajem, v popoldanskih oz. večernih urah pa v nasprotni smeri (Gorenjska, toplice, prireditve …)," so še zapisali in dodali, da bodo najbolj obremenjeni petek popoldne (od Hrvaške proti Avstriji in iz večjih mest proti turističnim krajem, sobota (ves dan v vse smeri) in nedelja (iz turističnih krajev proti notranjosti).

Zastoje je pričakovati na običajnih ozkih grlih. Pred predorom Karavanke v soboto pričakujejo zastoje v obeh smereh, a veliko daljše na slovenski strani proti Avstriji. Na koncu avtoceste A4 v Dražencih in naprej proti mejnemu prehodu Gruškovje pričakujejo krajši čas trajajoče zastoje v soboto zjutraj, na ljubljanski zahodni obvoznici pri razcepu Kozarje pa zgostitve in zastoje pričakujejo v petek popoldne, krajše tudi v soboto dopoldne.