Raščan naj bi v petek odtujeval premoženje svojega podjetja. Foto: BoBo
Raščan naj bi v petek odtujeval premoženje svojega podjetja. Foto: BoBo

V javnem odzivu je pojasnil, da je arhiv prenesel v prostore, "kjer bo primerno zavarovan in ga iz premoženja družbe ne bo mogel nihče nezakonito odtujiti".

Dodal je še, da nekateri novinarji, ki so zaposleni v družbi Delo Revije, "očitno ne razumejo ali pa ne želijo razumeti, kaj pomeni blagovna znamka in kaj ostalo premoženje družbe".

"Novinarji so še vedno zaposleni pri meni"
"S tem, ko so bile blagovne znamke revij, ki jih je izdajala družba Delo Revije, zasežene ter prodane na dražbi, so bile na novega lastnika prenesene zgolj blagovne znamke, torej imena posameznih revij. Novi lastnik pa ni pridobil prav nikakršne pravice do ostalega premoženja družbe, med katerega, denimo, sodijo poslovni prostori in arhivi posameznih edicij," je zapisal. Spomnil je še, da so tudi novinarji "nenazadnje še vedno zaposleni v družbi Delo Revije".

Donedavni lastnik blagovnih znamk Dela Revij Raščan naj bi namreč v petek odnašal premoženje svojega podjetja. Kot je dejala predsednica sveta delavcev Dela Revij Jelka Sežun, so za zdaj ugotovili, da je med drugim odnašal fotografski arhiv in vezane letnike revij.