MF začasno vodi Smerkoljeva. Foto: MMC RTV SLO/Aljoša Masten
MF začasno vodi Smerkoljeva. Foto: MMC RTV SLO/Aljoša Masten

Z Mramorjevim odstopom je prenehala tudi funkcija njegovih državnih sekretarjev, s čimer se je danes seznanila vlada. Na predlog razvojne ministrice Alenke Smerkolj, ki od četrtka začasno vodi finančno ministrstvo, so bile za državne sekretarje imenovane Groff Ferjančičeva ter dosedanji sekretarki Mateja Vraničar Erman in Irena Sodin, so sporočili z vlade.

Dosedanji državni sekretar Dragonja se je s položaja v torek umaknil sam, premier pa je njegov odstop sprejel. Mramor je medtem odstopil, kot je pojasnil, iz razlogov, izrazito osebne narave.

Na MF-ju je od leta 2001
Miranda Groff Ferjančič je na ljubljanski ekonomski fakulteti leta 2000 končala specializacijo iz mednarodnega poslovanja, leta 2004 pa magistrirala s področja sodelovanja javnega in zasebnega sektorja pri financiranju infrastrukturnih projektov. Leta 2006 je pridobila mednarodni certifikat in diplomo s področja računovodstva in revizije javnega sektorja. Leta 1988 se je zaposlila v podjetju Rotomatika, leta 1997 je postala vodja enote SKB banke, kar je ostala do zaposlitve na ministrstvu za finance leta 2001.

Med drugim je bila članica delovne skupine, ki je uspešno končala pogajanja za zaprtje klirinškega dolga Rusije do Slovenije, deluje kot članica European PPP Expertise Centre (EPEC). Bila je v. d. direktorja sklada za nasledstvo in v. d. generalnega direktorja oz. generalna direktorica direktorata za javno premoženje. Od aprila 2013 do nastopa funkcije državne sekretarke je bila zaposlena v generalnem sekretariatu kot namestnica generalnega sekretarja.