Za poračun od maja do julija 2008 in za avgust 2008 bo ministrstvo za visoko šolstvo nakazalo 1,5 mio. evrov. Foto: RTV SLO
Za poračun od maja do julija 2008 in za avgust 2008 bo ministrstvo za visoko šolstvo nakazalo 1,5 mio. evrov. Foto: RTV SLO

Ministrica za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo Mojca Kucler Dolinar je zagotovila, da bo ljubljanska univerza prejela 1,134 milijona evrov, mariborska nekaj čez 300.000 evrov, Univerza na Primorskem pa skoraj 60.000 evrov. Preostanek pa bo nakazan takoj, ko bo sredstva v ta namen prerazporedilo ministrstvo za javno upravo.

Univerza v Ljubljani se je za ponedeljkovo javno objavo zapleta z uvedbo novega plačnega sistema odločila zato, ker štiri dni pred izplačilom plač ni dobila jasnega zagotovila ministrstva, da ji bo nakazalo dodaten denar za plače.

Na ministrstvu pa poudarjajo, da so storili vse, kar je v njihovi pristojnosti, da do nastalega zapleta ne bi prišlo. Tako so univerze za oceno potrebnih sredstev za odpravo plačnih nesorazmerij večkrat zaprosili, vendar jim univerze niso posredovale natančnih podatkov, ker jih še niso imele. V petek pa so dobili dopis ministrstva za javno upravo, s katerim jih je to pozvalo k nakazilu dodatnih sredstev, katerih pokrivanje je obveznost državnega proračuna.