Reševalci so se po besedah direktorice zdravstvenega doma Murska Sobota urgentno odzvali, a žal prišli prepozno. Foto: MMC RTV SLO
Reševalci so se po besedah direktorice zdravstvenega doma Murska Sobota urgentno odzvali, a žal prišli prepozno. Foto: MMC RTV SLO
Policistom je takoj po prihodu uspelo vzpostaviti javni red in mir. Foto: BoBo
Razjarjeni Romi pretepli reševalce
Domačini v romski vasi napadli reševalce

Po poročanju spletnega Dela je zdravnika pred pobesnelimi domačini rešila ženska, ki ga je pred napadalci umaknila v drugo sobo. Takšne sreče pa nista imela reševalca, ki so ju napadalci pretepli, nato se jima je uspelo umakniti v eno izmed bližnjih hiš, od tam pa sta poklicala policijo.

"Večkrat smo bili deležni že kakšne brce, zaušnice poleg verbalnega nasilja. Takšnega napada "do konca" pa še nikoli, reševalca sta morala bežati v sosednjo vas in se tam skriti v hiši, saj oni bi ju ubili, šli bi do konca," je za TV Slovenija dogodek opisala direktorica zdravstvenega doma Murska Sobota Edith Žižek Sapač.

O reševalcu, ki je bil huje poškodovan, je povedala, da "ima več šivov zaradi prebite arkade, zaradi udarcev močno poškodovano glavo in pretres možganov". Zanikala je obtožbe, da se niso urgentno odzvali.

Očividec: Bili smo šokirani
Dogodek je za TV Slovenija komentiral tudi anonimni očividec iz naselja, ki je predstavil drugo plat zgodbe, da je od prvega klica do prihoda rešilnega avtomobila minilo 45 minut. Tepež je bil po njegovem mnenju izraz obupa nad zdravstvenim sistemom, saj je umrli že nekaj ur prej obiskal dežurno zdravnico v murskosoboški bolnišnici, ki pa mu je dala antibiotike in ga poslala domov.

"On je prišel nazaj domov, vzel antibiotik, potem pa se je ulegel in ni mogel več dihati, odšel je na dvorišče, kjer se je zgrudil," je še povedal očividec in dodal, da jih res ne bi smeli pretepsti, a bili so šokirani.

Policisti takoj ob prihodu vzpostavili red
S policije so za MMC potrdili, da so bili v jutranjih urah obveščeni o napadu na reševalce v naselju Domajinci, na kraj so nemudoma poslali policiste, ki jim je tudi takoj ob prihodu uspelo vzpostaviti javni red in mir.

Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je več občanov napadlo in verbalno žalilo medicinsko ekipo, sestavljeno iz zdravnika in dveh reševalcev.

Po vseh zbranih obvestilih in ugotovitvah bodo zoper kršilce oz. osumljence ustrezno ukrepali, zaradi kršitev zakona o varstvu javnega reda in miru oz. kazenskega zakonika.

Razjarjeni Romi pretepli reševalce
Domačini v romski vasi napadli reševalce