Veber poudarja, da domovina ni samoumevna. Foto: BoBo
Veber poudarja, da domovina ni samoumevna. Foto: BoBo

Danes po besedah predsednika DZ-ja zaznamujemo prav poseben spominski dan, ki ni pomemben le za člane Zveze policijskih veteranskih društev Sever, ampak za vse državljanke in državljane Slovenije.
Na prvi pogled morda res sodi ta spominski dan med tiste v širši javnosti nekoliko manj poznane, če pa le malo pobrskamo po spominu in če se vrnemo samo slabega četrt stoletja nazaj, pa se lahko še prav živo spomnimo dogajanj, ki so zaznamovala konec osemdesetih let, in napetosti, ki je spremljala načrtovani "miting resnice" v Ljubljani, je dejal predsednik DZ-ja.
Zanos in sporočilo za mlajše rodove
"Pot, ki smo jo prehodili do danes, je bila v številnih pogledih izjemna. Skrb vzbujajoči občutki so se začeli porajati, ko nam je svetovna gospodarska kriza odkrila tudi drugo plat hitrega razvoja. Zato moramo odpraviti slabosti, ki jih lahko opišemo kot uveljavljanje osebnih interesov na račun drugih ali interesov kapitala na račun države," je poudaril.

Veber verjame, da lahko tudi s spominskimi dnevi, kot je današnji, "mlajšim rodovom približamo zanos in sporočilo, da smo pred 24 leti imeli vizijo in visoke cilje, predvsem pa neomajen pogum in zaupanje v jutrišnji dan".

Zveza policijskih veteranskih društev Sever in Policijsko veteransko društvo Sever za Koroško sta danes v Mislinji pripravila slovesnost ob spominskem dnevu Združenja Sever, na kateri so se spomnili preprečitve t. i. mitinga resnice pred 24 leti v Ljubljani.