Ivan Vogrin ne bo več član Državljanske liste. Foto: BoBo
Ivan Vogrin ne bo več član Državljanske liste. Foto: BoBo

Svoje brezhibne moralne podobe ni mogoče graditi tako, da kažeš na morebitne napake drugih.

Ivan Vogrin o Gregorju Virantu
Vogrin Viranta poziva k odstopu

Vogrin je Viranta označil za glavnega arhitekta zbirokratizirane Slovenije in ga obtožil, da je s plačno reformo ogrozil javnofinančno stabilnost, je za MMC poročala novinarka TV Slovenija Nataša Markovič. Viranta ima tudi za "glavnega kreatorja zakonodajnega okvira, ki je uničil gospodarstvo", in se sprašuje, ali je primerno, da je poslanec nekdo, ki je neposredno kriv za 2,4 milijarde evrov vreden proračunski primanjkljaj.

Vogrin po odhodu iz stranke ostaja samostojni poslanec, k odstopu pa poziva Viranta, saj ima ta po njegovih besedah "največ grehov", ki bi morali voditi k njegovemu umiku. Virant naj bi tudi neprestano "dajal lekcije poslancem in jih pozival k odstopu", zato je Vogrin prepričan, da je prav Virant tisti, ki je še najmanj primeren za poslanca.

Vogrin več kot le kritičen do Viranta
Po Vogrinovih besedah je težava tudi v tem, da se stranka ne drži programa, za predsednika stranke Gregorja Viranta pa je dejal, da namerno ruši stranko, se prepira z Janezom Janšo in da si želi postati premier. SDS in DL naj bi se tudi prepirala, kateri "pripada" Telekom.

Viranta je še obtožil, da ima "papagajski sindrom", saj je v času konjunkture podpiral bohotenje javnega sektorja, zdaj pa je "njegova papagajska reakcija ponavljanje dogem o varčevanju". Viranta obtožuje tudi "izdajstva", saj se "sprehaja" iz ene stranke v drugo, podpisuje obljube in jih nato prelomi ter zdaj slabi koalicijo. Po volitvah je tako podpisal pogodbo z dvema političnima opcijama, zdaj pa koalicijo, v času, ko ji ne kaže dobro, slabi z napadi.

Vogrinovi dolgovi
Zdaj samostojni poslanec se je v "nemilosti" znašel po tem, ko so mediji razkrili, da je njegovo podjetje v hudih težavah in da ne odplačuje svojih dolgov. Branil se je, da za težave družinskega podjetja ni kriv, ampak so težave posledica gospodarske krize. Po poročanju medijev sredi marca letos naj bi Vogrin tonil v dolgovih. Marca naj bi dolgoval 200 tisoč evrov in dodatna dva milijona bankam. Vogrin je zatrdil, da je večino dolgov že poplačal.

Svoje brezhibne moralne podobe ni mogoče graditi tako, da kažeš na morebitne napake drugih.

Ivan Vogrin o Gregorju Virantu
Vogrin Viranta poziva k odstopu