Jolando Čeplak najprej čaka zaslišanje na Atletski zvezi Slovenije. Foto: RTV SLO
Jolando Čeplak najprej čaka zaslišanje na Atletski zvezi Slovenije. Foto: RTV SLO
Čeplakova pojasnjuje zaplet

"Čakam na dokumentacijo od obeh testov in zbiram ljudi, ki so strokovnjaki na tem področju. Upam, da bomo dokazali, da je prišlo do napake. Ne bom vrgla puške v koruzo. Borila se bom do konca," je odločna Celjanka.

"V petih letih sem 'dala skozi' več kot 50 testov in vsi so bili negativni. Tisti teden sem bila na kontroli 14., 18. in 22. junija. Ne znam si razložiti, zakaj je bil srednji pozitiven. Mogoče zaradi 'ženskih težav', ki so me doletele tisto jutro. Ne morem pa se znebiti občutka, da ima nekdo nekaj proti meni," pojasnjuje 30-letna atletinja.

Se je laboratorij zmotil?
Čeplakova je dejala, da se javno ve, da je francoski laboratorij, ki je opravil oba testa, v preteklosti že delal napake. Poleg tega bi moral biti B-test izveden v drugem laboratoriju, ne pa v istem, kot je bilo to v primeru Čeplakove. Slednja je ogorčena tudi nad obveščanjem laboratorija, saj je za pozitiven B-test najprej izvedela iz francoskega časnika L'Equipe.

"To ni prva obtožba. To je pri vsakem športniku, ki malo izstopa, pogosto," razmišlja 'Jola', za katero so stresni štirje meseci, saj tudi v njenem zasebnem življenju ni tako, kot bi moralo biti. "Če ne bi imela podpore in če bi bila sama, ne bi zdržala," je vidno prizadeta še dodala Čeplakova, ki po sklepu četrtkove dopisne seje tekmovalne komisije atletske zveze Slovenije ne bo smela nastopiti na državnem prvenstvu konec tedna v Novi Gorici.

C. R.

Čeplakova pojasnjuje zaplet