Jan Pancar in Tim Gajser. Foto: Televizija Slovenija
Jan Pancar in Tim Gajser. Foto: Televizija Slovenija

Nekaj odstotkov pa se da dobiti z boljšim motorjem in pripravami. Z očetoma sva sama v ekipi, tudi na tekmah delava vse sama. Je več dela, a sva vseeno lahko konkurenčna. Zdaj sva že navajena. To ne bi smela biti težava, seveda pa porabiš več energije. Pripravljen sem, da naredim vse, kar lahko.

Kot novinec se moraš dokazati. Konkurenca je vsako leto hujša. Starti bodo zelo pomembni, večina bo podobno hitrih ... bomo videli. Zadovoljen sem s pripravami, na srečo ni bilo nobenih poškodb. Super sem treniral, hitro sem se privadil na motor, tudi pripravljalne tekme so bile dobre. To je super kazalnik.

Rezultatsko je težko reči, kam bom segel. Cilj pa je prenesti hitrost s treningov in ob dobrih startih se mi zdi, da lahko presenetim.

Nova sezona svetovnega prvenstva v motokrosu bo za slovenske ljubitelje tega športa nekaj posebnega. Poleg Tima Gajserja, v zadnjem desetletju najboljšega dirkača na svetu, bo prvič v elitni konkurenci MXGP nastopal še en slovenski dirkač. Jan Pancar bo po selitvi iz razreda MX2 novinec med elito, a se novih izzivov ne boji.

Gajser pred novo sezono: konkurenca zelo velika