Foto:
Foto:

Nismo mogli več uveljaviti naše glavne odlike - agresivnosti na igralcu z žogo. Dosegli smo zadetek iz učbenika, vzdržali pritisk, nato pa je izključitev vplivala na nadaljnji potek tekme.

Želeli smo igrati nogomet in se prikazati v dobri luči. Bili smo uporni, hrabri in odločni. Točkovna prednost, ki jo imamo, je spodbuda za naprej. Nič še ni končano. Odigrali smo šele polovico prvenstva, mi pa smo pokazali, da lahko "razbijemo" vsakogar v tej ligi, po drugi strani pa lahko povsod tudi izgubimo točke.

Trener nogometašev Rijeke Matjaž Kek po sobotnem remiju v 18. krogu hrvaškega prvenstva v Zagrebu proti Dinamu (1:1). Rečani so v 51. minuti iz protinapada povedli z zadetkom Avstrijca Alexandra Gorgona, ki je bil nato v 70. minuti izključen zaradi dveh rumenih kartonov. Prejel jih je v razmiku petih minut. V 77. minuti je izenačil argentinski branilec Leonardo Sigali. Poleg Gorgona je rumeni karton dobilo še šest gostujočih nogometašev. Po tekmi je predsednik Rijeke Damir Mišković zaradi nezadovoljstva nad sojenjem napovedal odstop z vseh funkcij v hrvaški nogometni zvezi, kjer je tudi podpredsednik.

Rijeka je še naprej brez poraza in ima 46 točk, Dinamo 40, tretji je Hajduk s 34. Splitčani so na prvi tekmi brez Marijana Pušnika z 2:1 izgubili v Koprivnici proti Slavenu.
Vir: www.hrt.hr