Jules Bianchi je lani prvič nastopil v formuli ena. Foto: Reuters
Jules Bianchi je lani prvič nastopil v formuli ena. Foto: Reuters

Francoz je še vedno v bolnišnici na Japonskem. "Jules ostaja na intenzivnem oddelku. Dobil je hude poškodbe glave, zato ostaja v kritičnem, a je stabilnem stanju. Zdravniško osebje bolnišnice se zanj trudi in mu nudi najboljšo možno oskrbo. Zelo smo jim hvaležni za vse, kar so storili za Julesa po njegovi nesreči," sporoča družina 25-letnega dirkača.

Bianchi je v nedeljo pri hitrosti 203 kilometre na uro trčil v žerjav ob progi, izgubil zavest in dobil poškodbe glave.

Običajno posledice za vse življenje
Strokovnjaki pravijo, da je okrevanje pri tovrstnih možganskih poškodbah zelo redko. Ičiro Mijao, ki na Japonskem vodi skupino za pomoč žrtvam v prometnih nesrečah, je dejal, da imajo tisti, ki po takšnih poškodbah okrevajo, običajno posledice vse življenje.

Dirkaču omogočili odlično nego
Poleg japonskih zdravnikov sta Bianchiju na pomoč priletela tudi Gerard Saillant, ki je zdravil nekdanjega dirkača Michaela Schumacherja po smučarski nesreči, in Alessandro Frati, nevrokirurg iz rimske univerzitetne bolnišnice La Sapienza. "Tako Saillant kot Frati se po sestanku z japonskimi kolegi strinjata s tem, da so Julesu tu na Japonskem omogočili odlično nego, za kar se jim res zahvaljujemo," so še sporočili iz Bianchijeve družine.

Prost: Dvigalo ne bi smelo biti ob progi
Nekdanji svetovni prvak Alain Prost pa meni, da avtodvigalo sploh ne bi smelo biti na progi. "Vstop žerjava na dirkališče brez varnostnega avta je popolnoma nesprejemljiv. Vodstvo dirke je naredilo ogromno in nedopustno napako, ki se v dirkaškem svetu nikoli ne sme ponoviti," je ogorčen Francoz.