Daniel Ricciardo v formuli ena dirka od leta 2011, prvo dirko je odpeljal v Silverstonu. Foto: EPA
Daniel Ricciardo v formuli ena dirka od leta 2011, prvo dirko je odpeljal v Silverstonu. Foto: EPA


Pri Toro Rossu se je Avstralec velikokrat izkazal na sobotnih kvalifikacijah, na nedeljskih dirkah pa je večkrat pogorel. 24-letnik iz Pertha je prepričan, da bo v novi sezoni formo iz kvalifikacij prenesel tudi na dirko.
Sobotno formo želi prenesti na dirko
"Mislim, da sem se na dirkah, kjer smo imeli relativno hiter dirkalnik - na žalost se je to zgodilo bolj poredko, torej na dirkah v Silverstonu, Šanghaju in še nekaterih drugih - vselej izkazal. Prepričan sem, da bom v naslednji sezoni, če si bom s hitrim dirkalnikom v kvalifikacijah priboril dobro izhodišče za dirke, to ponovil," je povedal Ricciardo, ki je pri Toru Rossu na 50 dirkah zbral 30 točk.
Če bo hiter, bo uspešen
Dirkanje v istem moštvu s Vettlom prinaša zagotovo velik izziv. Izjemni Nemec je v zadnjih štirih sezonah pri Red Bullu nanizal kar 40 'polov', štirikrat je osvojil naslov svetovnega prvaka, v sezoni 2013 je bil razred zase. "Zagotovo se bo med nama odvijal zanimiv boj. V prejšnji sezoni sva bila v kvalifikacijah zelo hitra v primerjavi z najinima moštvenima kolegoma. Če bom dovolj hiter, bom sezono zagotovo začel dobro. Prepričan sem, da bodo sčasoma prišli tudi rezultati," je še povedal Ricciardo, ki je pri Red Bullu zamenjal 37-letnega veterana in rojaka Marka Webbra.