Nico Rosberg in Lewis Hamilton sta letos dobila 18 od 20 dirk. Foto: Reuters
Nico Rosberg in Lewis Hamilton sta letos dobila 18 od 20 dirk. Foto: Reuters

Nemec je v boju za svoj prvi naslov svetovnega prvaka misijo uspešno opravil tudi na dirki v mokri Braziliji, ki je bila dvakrat prekinjena, kar petkrat pa je moral na stezo varnostni avtomobil. Hamilton je s tretjo zaporedno zmago prednost znižal s 33 na 12 točk, vendar je vse v rokah Rosberga, ki se mora za osvojitev naslova v Abu Dabiju povzpeti na zmagovalni oder. Seveda v primeru, če Hamilton spet zmaga.

"Še vedno lovim, lovim. V Abu Dabiju, ki mi na splošno ustreza, bom spet dal vse od sebe. Bomo videli, kaj bo. Nico je končal vse dirke v sezoni, zato ga bo težko premagati," je povedal Hamilton, ki je v Sao Paulu zmagal 52. v karieri.

"Res sem bil sproščen v vodstvu. Ko dežuje, je zame po navadi dobro. Nisem naredil nobene napake, nisem imel težav, nisem se vrtel. Bilo je zanimivo slišati, da je imelo toliko dirkačev težave z zdrsi, jaz pa ne," je povedal trikratni svetovni prvak, ki se je izenačil po številu zmag v sezoni z Rosbergom.

Hkrati je bila za Hamiltona to prva zmaga v Braziliji v desetem poskusu. "Sem zelo hvaležen in neverjetno srečen. To so bile moje sanje, odkar sem prvič videl Ayrtona Senno, ko sem bil star pet ali šest let. Izkušnja je neverjetna po vseh teh letih. Tu je težko zmagati, v teh razmerah pa še posebej," je povedal Hamilton.

Rosberg je bil z drugim mestom zadovoljen, toliko bolj, ker ga je ogrožal 19-letni Max Verstappen. "Upal sem na zmago, toda drugo mesto bo v redu. Na zadnji dirki bom šel na zmago, počutim se dobro," je povedal Rosberg.

Verstappna je njegova ekipa poklicala na nepotreben postanek v boksih, ko je bil pred Rosbergom. Najstnik se je v nadaljevanju povzpel na tretje mesto. "Zmaga ni bila mogoča, toda drugo mesto je bilo dosegljivo," je povedal Verstappen. Mladenič je navdušil tudi svojega očeta Josa. "Moram reči, da me je presenetil. Danes je bil res neverjeten. Ekipa ni imela prave strategije, toda on se je izkazal."

Zadnja dirka bo 27. novembra v Abu Dabiju.