Na zadnji dirki sezone dvojno točkovanje ni vplivalo na razplet prvenstva. Hamilton je osvojil naslov svetovnega prvaka. Foto: EPA
Na zadnji dirki sezone dvojno točkovanje ni vplivalo na razplet prvenstva. Hamilton je osvojil naslov svetovnega prvaka. Foto: EPA

Kot poroča nemški strokovni časnik Auto, motor und sport, so se vodilni v formuli ena na sestanku v Ženevi dogovorili, da v letu 2015 dvojnega točkovanja ne bo. Na zadnji dirki v sezoni 2014, ki se je pred dnevi končala v Abu Dabiju, so prvič doslej podeljevali dvojne točke. Zmagovalec Lewis Hamilton, ki si je tudi zagotovil naslov prvaka, je tako dobil 50 točk namesto 25, drugi Felipe Massa pa 34 namesto 17 itd.

A poskus očitno ni prinesel želenih učinkov. Kot poroča nemški Auto motor und sport, so vodilni v tekmovanju na čelu z Berniejem Ecclestonom ugotovili, da odločitev - tako dirkači kot navijači so jo sicer precej kritizirali - ni bistveno prispevala k bolj napetemu tekmovanju. Prav na to je računal Ecclestone, saj je menil, da bo odločitev o prvaku razburljivejša ob možnosti večjega točkovnega dobitka na zadnji dirki.

Po poročanju časnika pa to ne bo edina sprememba pravil za sezono 2015. Kot kaže, so zamisel o stoječem startu opustili, ker je v moštva vnašala zmedo in živčnost, dirkalnikom pa dodatne materialne obremenitve.